Op 30 juni tekende de Nederlandse band Taneytown in het gemeentehuis van het gelijknamige Amerikaanse stadje hun platencontract met Corazong Records. Vanaf 4 oktober zal hun nieuwe cd in de winkels liggen. James L. McCarron Jr, de burgemeester van Taneytown, was getuige van de ondertekening van het contract tussen de vijf Nederlandse muzikanten en Evert Wilbrink, mede-eigenaar van Corazong Records.

Het kan gek lopen in een muzikantenleven. Nadat deze Noord Nederlandse groep vrienden besloot om samen muziek te gaan maken kozen ze een nummer van hun favoriete album als bandnaam. Taneytown, van het album El Corazon van de Amerikaanse singer/songwriter Steve Earle. Nu, vier jaar en drie Amerikaanse tours later, hebben ze een rotsvaste vriendschap opgebouwd met het stadje waar Steve Earle over zong en tekenen ze een platencontract met het kwaliteitslabel Corazong. Toch bijzonder dat de naam van dit label vrijwel identiek is aan het album van Steve Earle, waar het nummer op staat waar de band hun naam aan ontleende.

taneytown in taneytown
Taneytown in Taneytown

Zanger Edwin Jongedijk noemt het allemaal een zeer plezierige samenloop van toevalligheden: "Door de keuze voor de naam Taneytown kwamen we in contact met een inwoonster van het stadje Taneytown die ons via internet vond. Dat contact is uitgegroeid tot drie tours naar Amerika en een hechte vriendschap tussen ons en de stad. Vervolgens kwamen we in contact met het Corazong label, dat gecharmeerd was van onze sound en precies bleek te passen in dat wat we doen en de ambities die we hebben. Het is hét Americana label in Nederland met een stevige basis in de VS en een indrukwekkende portfolio. Ineens zijn we collega's van muzikanten als Willie Nelson, Patricia Vonne, Julian Sas, Krista Detor en Twilight Hotel."

taneytown tekent contract met corazong
Taneytown tekent contract met Corazong

Evert Wilbrink: We blijven nieuwe artiesten tekenen want er is en er zal altijd een markt zijn voor kwaliteitsmuziek. Daar richt CoraZong zich op middels elkaar aanvullende activiteiten als CD releases, music publishing en  boekingen. En Taneytown's nieuwe album "East Of Everything" past precies in dat concept".

East Of Everything is vanaf 4 oktober 2008 te koop in de betere muziekzaken en digitaal verkrijgbaar op onder meer iTunes.
 
Taneytown bestaat uit:
Edwin Jongedijk: zang, gitaar
Joost Prinsen: gitaar, zang
Benjamin Vernooij: toetsen, zang
Martin Wieringa: bas, harmonica, zang
Niek Stok: drums, zang
 
aan East Of Everything werkten verder mee:
Amanda Shires (Billy Joe Shaver, Rod Picott): zang en viool
David Henry (REM, Steve Earle, Cowboy Junkies, Tony Joe White): cello
Dave Hadley (Shane Gamble & The Gentlemen): pedalsteel
 
Producers: Erik Hulshof en Taneytown

De websites: www.taneytown.nl  en www.corazong.com.