In verband met het overlijden van Gunter Bauweraerts gaat de folkstage in het Vlaamse Kalmthout deze zomer niet door. Bauweraerts overleed afgelopen donderdag, amper 55 jaar, aan een hartinfarct in het Franse Saint Chartier waar hij verbleef ter gelegenheid van het jaarlijkse muziekfestival.

Gunter Bauweraerts was een van de drijvende krachten achter de heropleving van de traditionele muziek in Vlaanderen. Met zijn organisatie Wendel gaf hij al enkele jaren op een succesvolle en enthousiasmerende manier vorm aan de folkstages in Kalmthout. Dit jaar zou de vijfde editie lopen van 24 tot 29 juli.

Familie en vrienden laten het volgende weten:

...Door het plotse heengaan van onze aller geliefde vader, vriend , organisator en drijvende kracht Gunter, zal de folkstage in Kalmthout dit jaar niet kunnen doorgaan. Uiteraard maken wij er zo spoedig mogelijk werk van om de reeds gestorte bedragen terug over te maken. Wij vragen hiervoor vriendelijk uw begrip en geduld. Om deze creatieve week echter niet in leegte achter te laten, organiseren wij een wervelend volksbal op zondag 27 juli om 19.00 uur in de parochiezaal te Nieuwmoer. Deze avond zal worden ingevuld door concerten van o.a Embrun, Magister, Madigma en Orgamusa. Wij hopen op een groot en gezellig volksfeest ter ere van ons aller vader en vriend Gunter...