Op 19 en 20 september verwelkomt WCC Zuiderpershuis te Antwerpen (B) het publiek tijdens een opendeurdag vol verrassingen en zijn er concerten van grote namen als Adama Dramé en Bassekou Kouyaté. Het internationale kunstencentrum viert dan zijn vijftiende verjaardag. En wie er aanstaande zondag (31-08-08) de cultuurmarkt gaat bezoeken kan serieuze korting krijgen op entreekaarten voor het komende seizoen.

Komende zondag, 31 augustus 2008, van 15 tot 18u, tijdens de cultuurmarkt, geeft het Zuiderpershuis een serieuze korting op de ticketprijs. De temperatuur van dat moment in Ouagadougou wordt  procentueel van de voorverkoopprijs afgetrokken. De weersvoorspellingen spreken van 20 tot 30 graden, dus dat is de moeite.

Het programma van het jubileum-weekend ziet er als volgt uit:

vrijdag 19 september:
Start: vanaf 20u30 doorlopend, gratis
Op vrijdag 19 september is het WCC Zuiderpershuis anders dan gewoonlijk. Tijdens een opendeur toont het zijn onverwachte hoeken en kanten. Zo krijgt het internationale kunstencentrum een andere ingang, zijn er blitsvoorstellingen op verschillende locaties en baadt de voormalige krachtcentrale in een totaal andere sfeer, waar nog niets over verklapt wordt. Verrassingen zijn alleszins verzekerd! Enkele artiesten die opduiken in het gebouw zijn schrijver Rodaan Al Galidi, qanun-speler Osama Abdulrasol, acteurs Dahlia Pessemiers en San Touzani, danser Bodé Owa en muzikant Babs Jobo.

zaterdag 20 september:
Start: 20u30, 15/18 euro
Film ‘Mali Mali'
Het feest start met de film ‘Mali Mali', een project geboren uit de magische ontmoeting van de Malinese djeli Baba Sissoko en Eloi Baudimont, maestro van de fanfare van Mourcourt. Baudimont maakte met enkele composities van Baba Sissoko een pittige mix van Europese grooves en traditionele Malinese griotmuziek. Bij het project hoort een dvd met een verslag van de reis van Baba Sissoko en Eloi Baudimont door Mali. Meer informatie over dit project vindt u op http://www.malimali.be/.

Concert Adama Dramé & Foliba
De Burkinees Adama Dramé blijft één van de grote namen uit de traditionele Malinke-muziek. Zijn virtuositeit en meesterschap als djembefola bleven ook in het westen niet onopgemerkt en jarenlang reisde hij de wereld rond met concerten en masterclasses.

Concert Bassekou Kouyaté
De sterstatus van Bassekou Kouyaté, de meesterlijke ngoni-speler uit Mali, is gevestigd sinds hij in 2008 de BBC Radio 3 Awards for World Music kreeg en daarbij werd uitgeroepen tot 'beste Afrikaanse artiest' met album van het jaar ‘Segu Blue'. Nu komt hij samen met djelimousso Amy Sacko, zijn echtgenote en tevens één van de mooiste Malinese stemmen.
Website: http://www.myspace.com/bassekoukouyate.

Wandelconcert Fanfare van Mourcourt

Het feest wordt afgesloten met de fanfare van Mourcourt o.l.v. Eloi Baudimont. Deze vijftigkoppige fanfare trekt door het Zuiderpershuis en houdt uiteindelijk halt in de Foyer, waar er met de andere artiesten gejamd wordt.

19 en 20 september 2008, jubileum-weekend WCC Zuiderpershuis te Antwerpen (B)

Zie ook: www.zuiderpershuis.be.