Op zaterdag 27 september komt de Garre van Kornee ten bal spelen in Utrecht. De organisatie wil er een traditie van maken om de mensen uit de band van de avond ook een workshop te laten geven. De Garre is een band die is samengesteld uit muzikanten van Follia en Kadril. Mensen met bakken aan ervaring dus. Er zijn workshops diatonische accordeon, zang, gitaartechnieken en doedelzak.

Mocht je de bands in kwestie nog niet kennen, kijk dan even op hun websites www.kadril.be en www.follia.be (van de Garre zelf is nog geen website bekend).
 
Hans Quaghebuer(14/11/1958)
Hans zal een cursus diatonische accordeon (trekzak) geven. Er wordt gewerkt rond een traditioneel dansrepertoire uit de Lage Landen, Frankrijk en Groot-Brittanië. Hans heeft jarenlang ervaring als muzikant bij Kadril en tal van andere projecten, groepen. Ook als docent (oa in Gooik) heeft hij zich al ruimschoots bewezen (stemming GC, als dat problemen oplevert, mail dan even naar de organisatie).
 
Mariken Boussemaere (01/08/1979)
Mariken is de zangeres van Kadril, maar ook van nieuwe groepen zoals Amer. Ze zal een workshop zang geven, waarbij gewerkt wordt rond het aanleren van een aantal traditionele nummers. Ongetwijfeld zullen enkele van de liederen herkend worden uit het repertoire van bv. Kadril.
 
Dirk Verhegghe ( )
Dirk zal een cursus gitaartechnieken geven, zoals hij ze zich in zijn jarenlange ervaring als gitarist bij Kadril eigen heeft gemaakt. Ongetwijfeld een toffe workshop, niet alleen rond diverse technieken en speelwijzen, maar ook een boeiende ontdekkingstocht naar de "perfecte sound".
 
Johan Decancq (23/06/1970)
Johan speelt ongeveer 18 jaar op de Vlaamse Renaissance doedelzak. Hij begon zijn muzikale carrière bij Carrosserie d'Amour (1994 - 1998). Naast zijn vroegere klassieke opleiding aan de muziekacademie, heeft vooral zijn genreverbredende ervaring bij Follia! (1999-2008) ervoor gezorgd dat hij op doedelzak de grenzen van het instrument ging opzoeken. Johan zal aan de hand van enkele melodieën werken rond de typische doedelzaktechnieken en -versieringen zoals bv. de rol, de vibrato, de rappel (volledige en gedeeltelijke, zowel naar de grondtoon als naar harmonienoten)... En misschien verrassend, rond de beste technische oefening van al: het leren traag spelen!
 
Algemene informatie
De workshop zal zijn op zaterdag 27 september 2008 van 10:00 tot 16:00 in het Ravelijn (Hooft Graaflandstraat 2a Utrecht (Hoograven Zuid). De kosten zullen 25 euro bedragen.
Wil je de band later op de avond nog horen spelen dan kan dat ook. Deelnemers aan de workshops krijgen gratis entree voor het bal in de Musketon (Utrecht, Lunetten).
Breng zeker mee: muziekpapier, schrijfgerief, en indien gewenst een opname-apparaat, lunch. Voor de doedelzakkers is een kleine introductie met hoeveelheid speelervaring gevraagd.
 
Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..