De internationaal gerenommeerde jazzmuzikant Toots Thielemans heeft zijn naam verbonden aan een prestigieuze prijs voor de meest verdienstelijke student uit de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Dit jaar is de Award voor Anne Niepold, ook heel bekend in folkkringen.

Toots Thielemans zal erbij zijn op 6 oktober 2008 wanneer Laureate Anne Niepold, studente Compositie en Arrangement bij Kris Defoort in het Koninklijk Conservatorium Brussel, haar prijs in ontvangst neemt en aansluitend een concert speelt in het Conservatorium. Op het programma die avond staan onder meer haar eigen composities.

Anne Niepold kennen we in folkkringen onder andere als muzikante bij Olla Vogala en Deux Accords Diront maar ook als lesgeefster tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek en vele andere workshops.

De Stichting Conservatorium Brussel stimuleert jong en veelbelovend talent om zich voor te bereiden op een bloeiende (inter)nationale carrière. De jaarlijkse Toots Thielemans Jazz Award is slechts één van de initiatieven die de Stichting onderneemt om het artistieke potentieel van het Conservatorium op hoog niveau te steunen. Masterclasses, studiebeurzen, de aankoop van topinstrumenten of de oprichting van een leerstoel behoren evenzeer tot het activiteitenveld.

Meer informatie op www.stichtingkcb.be.

Bron: www.muziekmozaiek.be.