Het concert van de Amerikaanse folksinger John Gorka in de Slotplaats in Bakkeveen op 23 oktober is volledig uitverkocht. John Gorka wordt wel gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de new folk movement uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, waar ook artiesten als Tracy Chapman, Luka Bloom, Suzanne Vega, Michelle Shocked en Ani DiFranco toe worden gerekend.

Gorka is geboren in 1958 in Edison, New Jersey in de Verenigde Staten. Sinds 2005 is hij woonachtig in de omgeving van de St. Croix Valley bij Saint Paul, Minnesota. Zijn eerste album dateert uit 1987, daarna volgden nog negen studioalbums. De laatste, met de titel Writing In The Margins, kwam uit in 2006. Gorka staat bekend om zijn mooie bariton, waarmee hij een gevarieerd arsenaal aan songs ten gehore brengt. Sommige daarvan gaan over liefde en verlies, andere zijn humoristische observaties van het dagelijks leven of rake commentaren op politieke gebeurtenissen of gewoon spontane uitbarstingen van vreugde. Zijn oprechtheid en zijn gave om met enkele woorden heel veel te kunnen zeggen, hebben hem in de muziekwereld veel waardering gebracht.
 
Het is alweer 14 jaar geleden dat deze artiest Nederland aandeed en de fans hebben dus lang moeten wachten op een mogelijkheid om hun favoriet live aan het werk te zien. Dat kwam duidelijk tot uitdrukking bij de reserveringen voor dit concert: Muziekpodium Bakkeveen kreeg zelfs een reservering uit Griekenland. Omdat in de Slotplaats slechts plaats is voor 90 mensen, was het concert dan ook al snel uitverkocht. Er is nog over gedacht uit te wijken naar een andere locatie met meer zitplaatsen, maar bij nader inzien hecht de organisatie erg aan het sfeervolle "huiskamerzaaltje" van de Slotplaats.

De volgende concerten van seizoen 08/09 in Bakkeveen zijn:
Vrijdag 14 november Nels Andrews and Band
Zaterdag 29 november Grayson Capps and Band
Vrijdag 6 februari 2009: Rob Lutes and Rob McDonald
Zaterdag 7 maart 2009: Krista Detor (duo)

Het vooraf reserveren van plaatsen voor de concerten is vereist en kan op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aan de zaal worden geen kaarten verkocht!

Zie ook: www.bakkeveen.nl/Muziekpodium.