De Friese groep Souldada is op het Gala van de Friese Popmuziek genomineerd in de categorieën ‘Beste act' en ‘Beste Popdesign'. Souldada oogstte dit jaar succes met het album Cançao en de gelijknamige theatertour. Folkforum had vorig jaar al waarderende woorden voor deze veelbelovende band onder leiding van gitarist Herman Woltman.

Het Gala van de Friese Popmuziek is een initiatief van Stichting Friesland Pop, het Fries Popnet en theater De Lawei in Drachten. Tijdens dit gala worden Friese bands en artiesten extra in het zonnetje gezet. Naast de vele optredens wordt tijdens het gala eveneens de Foreign Media Friese Popprijs uitgereikt aan de persoon of organisatie die het afgelopen jaar het meest heeft betekend voor de Friese popmuziek. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2500,-.

Verder worden er prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: Beste band/artiest, Beste urban/dance, Song van het jaar, Beste nieuwkomer, Beste album, Beste festival/podium, Foreign Media Friese Popprijs en de Oeuvreprijs.

De derde editie van het Gala van de Friese Popmuziek  vindt plaats op vrijdag 12 december 2008 in theater De Lawei in Drachten.