Donderdag 13 november om 17.30 uur kwam Ruurd Bierman, voorzitter van Stichting Concertzender Nederland en tevens lid van de Raad van Bestuur van de NPO, de medewerkers en vrijwilligers van de Concertzender vertellen dat de NPO voornemens is de stekker uit de Concertzender te gaan trekken. Op zeer korte termijn zal de financiering worden stopgezet.

In een studio in het MCO gebouw in Hilversum vertelde Bierman de aanwezige medewerkers en vrijwilligers dat NPO de Concertzender niet meer vindt passen in het bestel van de publieke omroep. De Concertzender maakt zich sterk voor de inhoud - de muziek - en in mindere mate voor publieksbereik. Ondanks ruim 135.000 Internetluisteraars per maand - waarbij de luisteraars via de kabel, Digitenne en RadioOnDemand buiten beschouwing zijn gelaten - vindt de Raad van Bestuur van de NPO de Concertzender niet passen binnen de radiostrategie, die vooral om luistercijfers strijdt.
 
Bij deze bericht de Concertzender haar 6.000 donateurs, 125 vrijwilligers en belangstellenden en samenwerkingspartners in de muziekwereld hierover. Want ook de muziekwereld als geheel zal zeer geïnteresseerd zijn in deze boodschap. Dit heeft namelijk ook gevolgen voor de muziekwereld. De Concertzender maakt circa 250 concertopnamen per jaar en ondersteunt en promoot muzikale vernieuwing. Massaal zijn dan ook steunbetuigingen via post en email binnengekomen (zie http://czmoetblijven.blogspot.com voor een bloemlezing).
 
De toekomst? Die is op dit moment onzeker. De Concertzender hoopt zijn taak als muziekzender voor en door het muziekleven nog lang te kunnen voortzetten. Desnoods zonder financiering van de NPO, hoewel de radiozender een publieke zender bij uitstek is, dus een scenario binnen de NPO zou het meest voor de hand liggen, maar dan wel met behoud van de identiteit en de waarde van de Concertzender. Overigens viert de Concertzender over een maand zijn zilveren jubileum.