Dit weekeinde herdenkt de VRT-radiozender Klara de afgelopen maandag overleden volkszanger Wannes Van de Velde in diverse programma's, o.a. vanavond (vrijdag 14-11-08) met de uitzending van een van zijn concerten. Op 23 november zullen vrienden van Wannes hem herdenken in concertzaal De Roma in Borgerhout. Zijn begrafenis vindt in besloten kring plaats.

Vanavond, vrijdag 14 november 2008, om 23 uur zendt radio Klara in Live Unlimited een concert uit waar de zanger zelf heel tevreden over was (Feestival in Gooik, 2000). Zondagochtend (16-11) om 11 uur belicht Rondas de band die Van de Velde met Duitsland had. Op zondagavond om 22 uur zendt Paul Rans in Hemel & Aarde een gesprek uit dat hij in 2003 had met de zanger naar aanleiding van de Klara Carriëreprijs in 2003. Van de Velde praat onder meer over zijn beginjaren en over censuur. Radio Klara is via internet te beluisteren: http://radio.klara.be.

Vrienden herdenken Wannes
In concertzaal De Roma in Borgerhout wordt zondag 23 november een grote herdenkingsplechtigheid voor de overleden volkszanger Wannes Van de Velde gehouden. Hoewel het programma nog niet vast staat zullen er toespraken van vrienden komen, er wordt een documentaire over de zanger vertoond en er zullen liedjes van hem gespeeld worden. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom om de herdenking mee te volgen. Tot de 1.100 plaatsen in de zaal zijn ingenomen, mag iedereen gratis binnen.