Morgenavond, dinsdag 18 november 2008, zendt online concert-zender Fabchannel het optreden van de Ierse singer-songwriter Luka Bloom in Paradiso in Amsterdam live uit. Komende woensdag is er ook nog het optreden te zien van de Engelse folkrock veteranen The Levellers en hun support acts Frank Turner en Pigmeat.

Luka Bloom
Onlangs verscheen het nieuwe album Eleven Songs van Luka Bloom. Het optreden in Paradiso morgen is het enige dat nu gepland staat in Nederland. Het concert begint om 20:30 uur, om de video webcast te kunnen bekijken ga je naar: www.fabchannel.com/luka_bloom_concert.

Levellers
Het jaar 1988 is officieel het geboortejaar van Levellers. Pas in 1990 echter, laat de band luid en duidelijk van zich horen met het debuutalbum A Weapon Called the World en later dat jaar met de succesvolle opvolger Levelling The Land.

Deze zeskoppige folk rock band heeft als thuisbasis Brighton, Engeland. De politiek geëngageerde rock met Keltische invloeden zorgt ervoor dat Levellers meer platina, gouden en zilveren albums in ontvangst mogen nemen dan alle bands van de jaren 90 in het Verenigd Koninkrijk. De band geniet al jaren van een bijzondere live-reputatie die zij verkregen door op talloze grote festivals te spelen. Geïnspireerd door zaken als wereldproblematiek en bands als U2 en Waterboys zijn Levellers altijd innovatief gebleven maar verliezen bij geen enkel van hun albums het contact met de folk rock muziek.

In 1995 stagneerde de succesvolle lijn van Levellers door het met gemengde kritieken ontvangen album Zeitgeist. Tot hun grootste hits behoren Liberty Song, What a Beautiful Day en Riverflow. In 2008 kwam Letters from the Underground uit die veelal goed ontvangen werd door de muziekpers en begon de band aan één van zijn vele Europese tours.

De video webcast op woensdag 19 november start om 20:30 uur op de volgende link: www.fabchannel.com/levellers_concert.

Support acts
De Britse folk zanger Frank Turner trapt de avond af om 19.15 uur op www.fabchannel.com/frank_turner_concert. Daarop  volgend kun je het Nederlandse folk-duo Pigmeat bekijken op www.fabchannel.com/pigmeat_concert.

Binnen een paar dagen na de live webcast wordt het volledige concert in Fabchannel's online video archief geplaatst. Mocht je onverhoopt de live webcast van het concert gemist hebben, dan kun je de video later opvragen in het archief.
 
Online-concert-zender Fabchannel zendt wekelijks meerdere concerten live uit op het internet. Achteraf worden deze beschikbaar gemaakt in het Fabchannel video archief. Dit archief telt ondertussen al meer dan 900 opnames, waaronder Flogging Molly, Pennywise, the Presidents of the United States of America, Danko Jones, Simple Minds, Therapy? en vele anderen.