De cd Blaos Mich 't Landj Door van Gé Reinders met 12 blaasorkesten (uit elke Nederlandse provincie één) is bekroond met de Edison in de categorie Wereldmuziek. Vanavond (28-11-08) zal Reinders met het Metropole Orkest optreden tijdens het Edison Gala, dat live uitgezonden zal worden op Radio 6. De cd Dutch Rare Folk is buiten de prijzen gevallen.

Gé Reinders zegt op zijn eigen website (www.g-reinders.nl): "Ik vind dit hèt ultieme compliment voor de zevenhonderd muzikanten van de twaalf orkesten, de elf dirigenten, de elf arrangeurs en voor ons hele opnameteam! Ik was al drie keer eerder, tevergeefs, genomineerd en ik dacht we krijgen dat beeldje nooit meer. Want we zijn de kleinste platenmaatschapij van Nederland en we horen nergens bij. Niet bij een media-multinational of bij een wereldwijde uitgeverij. Ik zie deze prijs dan ook als een zeer eervolle en duidelijke uitspraak over de kwaliteit van onze CD."

Op Radio 1 meldde de Limburgse troubadour vanochtend dat hij nog een seizoen met blaasorkesten de theaters ingaat, en dan gaat hij aan de slag met een volgend project. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten vertelde hij dat hij bezig is met het napluizen van de oorlogsgeschiedenis van zijn moeder. Over haar schreef hij ook zijn eerste Limburgstalige liedje, Mien Mooder in '45.

Deze dagen is Gé Reinders diverse keren op radio en tv te gast, vanavond (vrijdag 28 november 2008) is de uitzending van het Edison Gala live te volgen op Radio 6 vanaf 21:00 uur, zie www.radio6.nl. Komende zondag, 30 november is Reinders te gast bij Kunststof TV op Nederland 2, aanvang 17:30 uur.

De compilatie-cd Dutch Rare Folk, die in de categorie Bijzondere Uitgaven Jazz / World genomineerd was, moest de eer laten aan de postume cd-box DigBen! van jazzsaxofonist Ben Webster. DRF-samensteller Matthijs Linnemann liet in een reactie weten zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan en te blijven streven naar hernieuwde aandacht voor Nederlandse folk.