Louise Marius, organisator van balfolk in Utrecht, is genomineerd voor de Kei van Utrecht, een prijs ter bevordering en waardering van amateurkunst in Utrecht. Na een eerste selectieronde zijn er 21 kandidaten voor de stemronde, die nu begonnen is en waar iedereen mag meestemmen. Dan blijven 6 finalisten over, waaruit een jury de winnaar kiest die 3000 euro in ontvangst mag nemen.

Wat is de Kei van Utrecht?

De Kei van Utrecht is een prijs die jaarlijks door de provincie Utrecht wordt uitgereikt. Het is een prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie. De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of personen die iets bijzonders binnen de amateurkunst in de provincie Utrecht doen of hebben gedaan. Het prijzengeld wordt door de winnaar besteed aan de ontwikkeling van eigen activiteiten binnen de amateurkunst.

De winnaar krijgt zoals gezegd 3000 euro, Louise Marius laat weten al enkele mogelijkheden te zien om dit bedrag te besteden aan balfolk in Utrecht: "Hier kunnen we bijvoorbeeld een goede headset van kopen, en nog wat onmisbare techniek dingen die we anders moeten huren, een keer een extra coole band uitnodigen, de bands die nu onbetaald spelen belonen, extra promotie materiaal ontwikkelen, en misschien nog wel meer dingen waar we nu geen geld voor hebben. En ze gaan een korte documentaire maken over onze bals in Utrecht."

Iedereen kan meestemmen op www.keivanutrecht.nl.

De finale van de Kei van Utrecht vindt plaats op 10 april 2009 in Theater Fulco in IJsselstein.