Na een twee maanden durende muzikale reis naar Bhutan zijn Linde Nijland en haar begeleider Bert Ridderbos niet stil gaan zitten. De belevenissen van het duo en hun reisgenoten is op beeld vastgelegd en daarvan komt over enkele maanden een dvd uit. Bovendien staan ze in januari op het grote Celtic Connections Festival in Glasgow (Schotland) en het Cathedral Quarters Arts Festival in het Noord-Ierse Belfast.

Op TV Noord vertelden Linde Nijland en Bert Ridderbos alvast over hun reis. In het grensgebied van Iran en Pakistan was het een beetje eng, omdat er met stenen werd gegooid, "het was een heel arm gebied, ik kan me dat ook wel voorstellen als je zo'n optocht met grote auto's voorbij ziet komen", zegt Linde. De dag nadat ze vertroken waren uit Quetta in Pakistan vond daar een zware aardbeving plaats en in Iran mag je als vrouw niet optreden, dus speelden ze bij de Nederlandse ambassadeur thuis, maar ook een geheim concert, waarbij het publiek over een wachtwoord moest beschikken. Toch vinden ze Iran het veiligste en vriendelijkste land waar ze doorheen zijn gekomen. Linde: "De mensen zelf zijn hartstikke aardig en open en eigenlijk haast pro-Westers".

Op roadtobhutanmusic.wordpress.com is de weblog te lezen die het tweetal tijdens de reis heeft gemaakt.

Behalve de dvd staat er ook een nieuwe cd op stapel die in 2009 moet verschijnen. Maar het jaar begint al mooi, met optredens op internationale festivals. Op 20 januari speelt het duo op Celtic Connections (www.celticconnections.com) en een dag later op het Cathedral Quarters Arts Festival (www.cqaf.com) in Belfast. Daar zal Linde Nijland te gast zijn op de Sandy Denny Night.