Hoe kan je je vervelen als je samen folk  kan spelen? Met dit uitgangspunt worden vanaf komende dinsdag, 13 januari, maandelijks Tune Learning Sessions georganiseerd in Gent (B). De TLS richt zich tot alle muzikanten: de Ierse sessioneer en de continentale balfolkspeler, maar ook (en liefst vooral) tot de nieuwsgierige outsider die graag met de folk wil kennismaken.

Er wordt wat afgeklaagd onder de folkies: te weinig samenspelsessies, te weinig volk en dus magere kwaliteit... Nochtans heeft Gent een jarenlange traditie van sessies op café of op bals en lopen er dus tientallen muzikanten rond die overlopen van de goesting om te spelen, maar elkaar zo slecht vinden. Daarom heeft de werkgroep TLS, in samenwerking met Muziekmozaïek een team in het leven geroepen dat op regelmatige basis Tune Learning Sessions oftewel Tuupe Liere Spele-avonden zal inrichten. Het TLS-team bestaat uit: Peter De Rop, Maarten Marchau, Wim Claeys, Bert Leemans, Fré Vandaele, Jeroen Geerinck en Symen Voet.
 
Er worden maandelijks bijeenkomsten gehouden onder leiding van een tunemaster, telkens de 2de dinsdag van de maand. Alle muzikanten worden dus van harte uitgenodigd a.s. dinsdag 13 januari 2009 om 20u in de Celtic Towers (Sint-Michielshelling 6 Gent - vlak naast de Korenmarkt) voor een eerste TLS, onder leiding van tunemaster Fré Vandaele. Toegang is gratis.
 
Ondertussen wordt er gewerkt aan de TLS-website en op 10 februari is de definitieve start met een TLS olv Bert Leemans, ook in de Celtic Towers.