Het trio Pot, Van Lienen & Baumgarten houdt op te bestaan. Na veertien jaar van mooie concerten en fraaie CD's is ‘de koek' voor diatonisch accordeonist Arie van Lienen op. Het trio maakte samen twee cd's, Nectar (1999) en Speeldoosje (2006). Peter Pot (diatonisch accordeon) en Philip Baumgarten (bas) gaan samen verder, zij werken aan een nieuwe plaat.

Onze recensent Henk omschreef, n.a.v het verschijnen van de cd Speeldoosje, de muziek van dit trio als volgt: Ze maken knappe instrumentale muziek, die je zou kunnen omschrijven als genreoverschrijdende akoestische experimentele folk met jazzy trekjes. In hun twaalf  eigen composities en improvisaties hoor je net zo goed flarden uit tango als uit de westeuropese tradities. Evengoed stuwend spel als  tranentrekkend lyrisch. Het album loopt over van de fraaie thema's waarmee creatief wordt omgesprongen. Ritmisch is het verrassend afwisselend.

pot, van lienen en baumgarten, foto renny pot
Pot, van Lienen & Baumgarten, foto Renny Pot

Pot, Van Lienen & Baumgarten nemen afscheid van hun fans met een drietal concerten. Op vrijdag 13 februari 2009 in het pittoreske kerkje van Markenbinnen, op zaterdag 21 februari 2009 in Café Marktzicht in Drachten. Op zondag 8 maart 2009 is het finale concert in 't Heerenlogement in Beusichem, waar verschillende optredens plaatsvinden in het kader van Festival de Accordeonslag.

Zie ook: potvanlienenenbaumgarten.nl.