Volksvertegenwoordigster Barbara Lee heeft toegezegd om mee te werken aan een nominatie van Pete Seeger voor de Nobelprijs voor de Vrede. Terwijl druk gewerkt wordt om voorbeelden te verzamelen van hoe de folkzanger heeft bijgedragen aan vrede, sociale rechtvaardigheid en milieu-bewegingen, meldt de Poughkeepsie Journal dat hij komende zondag op het podium zal staan bij het grote inauguratieconcert voor Obama.

Komende zondag, 18 januari, wordt een inauguratie-concert georganiseerd, waar o.a. U2, John Mellencamp, Sheryl Crow, James Taylor, Garth Brooks en Bruce Springsteen zullen optreden. De laatste nodigde ook Pete Seeger uit. De verwachting is dat Barack Obama, die dinsdag wordt  geïnstalleerd als nieuwe president van de VS, erbij zal zijn en een toespraak zal houden.

Er zijn bovendien initiatieven om op 3 mei 2009 over de hele wereld concerten te organiseren ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Pete Seeger, onder de noemer For Pete's Sake, Sing! O.a. in Melbourne in Australië en in de Deense hoofdstad Kopenhagen staan al muzikale activiteiten gepland.