Op zaterdag 14 maart a.s. organiseert de Culturele Raad van de gemeente Marum, Stichting Tot Steun en Dorpshuis De Vrijborg in Nuis i.s.m. Het Huis van de Groninger Cultuur een speciaal programma rond het werk en leven van Ate Doornbosch. Naast een gesprek met Doornbosch zelf staat als muzikale omlijsting een optreden van 't Kliekske op het programma.

De in Nuis geboren en getogen Ate Doornbosch presenteerde tussen 1957 en 1993 ruim 1300
afleveringen van het radioprogramma Onder de Groene Linde. Eerst deed hij dit bij de VARA en later bij de NOS. Voor Onder de Groene Linde verzamelde Doornbosch in heel Nederland en Vlaanderen traditionele liederen uit de mondelinge overlevering. De collectie liederen is een bron van inspiratie geweest voor historici, taalwetenschappers en voor talloze Nederlandse en Vlaamse folkgroepen die in de jaren zeventig en begin jaren tachtig actief waren. In december 2008 is de verzamelbox van Onder de Groene Linde uitgekomen met negen cd's, een dvd en een uitgave van ruim 400 pagina's met hierin opgenomen 163 traditionele Nederlandse liederen. Het project rond het levenswerk van Ate Doornbosch kwam tot stand in samenwerking met het Meertens Instituut.

Datum en tijd: Zaterdag 14 maart 2009, 13.00 uur - 17.00 uur
Plaats: Dorpshuis De Vrijborg, Nieuweweg 80, 9364 PE Nuis

Programma:
-Welkomstwoord     
-Inleiding door Henk Scholte (presentator van Radio Noords Twij Deuntjes veur ain Cent en zanger van de Groningse folkgroep Törf)
-Fragment uit de documentaire over het werk van Ate Doornbosch Het laatste lied (1964) van Pier Tania
-Ate Doornbosch in gesprek met Alie de Vries (docente Gronings uit Nuis)
-Onthulling Ate Doornbosch bankje
-Muzikale afsluiting in de N.H. Kerk van Nuis door de Vlaamse volksmuziekgroep 't Kliekske
-Borrel en vertoning dvd Onder De Groene Linde