Vanaf 26 februari 2009 start de nieuwe Folkclub Folk in het Groene Hart in Zoetermeer. Deze folkclub is een inititiatief van Stichting Volume Zoetermeer. De vaste locatie voor de concerten van deze folkclub is het sfeervolle podiumcafé JJ Music House (www.jjmusichouse.nl) in het van Tuylpark. Het eerste optreden is van Kilshannig.

Folk in het Groene Hart zal voorlopig 1x per 2 maanden een concert aanbieden en kan hiervoor een keuze maken uit een zeer gevarieerd nationaal en internationaal artiestenbestand. Wanneer er veel belangstelling blijkt te zijn, zal de frequentie van de concertavonden opgevoerd worden naar 1x per maand. Er is gekozen voor de 3de of laatste donderdagavond in de maand.

Men kan lid/donateur worden van Folk in het Groene Hart. Dit heeft veel voordelen. Men ontvangt per email uitgebreide informatie over de concerten en de artiesten, men krijgt korting op de toegangsprijs en men heeft het recht op reservering. Maar ook wanneer je (nog) geen lid bent, ben je van harte welkom bij de folkconcerten. De prijs van de concertkaarten zal afhankelijk van de artiest/band liggen tussen € 10.00 en € 15.00 voor niet donateurs. Houd je van Keltische muziek, Ierse, Schotse en/of Engelse folkmuziek dan kun jij je hart binnenkort ophalen.
 
Op 26 februari 2009 starten ze om 21.00 uur met een concert van de band Kilshannig. Toegang € 10.00. Zaal open 20.45. uur.

Met een uitgebreid repertoire probeert Kilshannig een overzicht te geven van de grote verscheidenheid aan Ierse traditionele muziek, zowel gezongen als instrumentaal. Eigentijdse muziek (weliswaar gebaseerd op de traditie) en muziek uit andere Keltische gebieden zoals Schotland zijn ook ruimschoots vertegenwoordigd, ook worden eigen arrangementen gebruikt.
 
Uiteraard wordt aan deze eerste avond een extra feestelijk tintje gegeven.
 
Voor informatie email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-54274544
Nog even geduld en dan is ook de website van Folk in het Groene Hart online op
www. folkinhetgroenehart.nl.