Met ingang van dinsdag 3 maart presenteren Martijn de Kleer en Eric Devries een nieuw singer-songwriter podium in Nijmegen. Onder de noemer ‘Ramble on Tuesday' zal er in Muziekcafé Loonies aan de Voorstadslaan om de veertien dagen een singer-songwriter te gast zijn.

De heren zijn beiden als singer-songwriter actief, ook internationaal. Martijn de Kleer in Beansprouts en Eric Devries als solo artiest. De Kleer: "We kennen nogal wat muzikanten en waar wij vaak te gast zijn kunnen we nu gastheer zijn." Een ‘Ramble on Tuesday' avond begint ook met een korte set van één van beide gastheren om het publiek op te warmen voor de hoofdgast. De artiesten komen zowel uit Nederland als van over zee. Singer-songwriters die een avond lang het publiek aan zich kunnen binden. Uit de rijke traditie van Folk, Americana, Blues of Jazz. Amerikaans, Iers, Schots, Canadees en dus ook Nederlands.
Devries: "Ik zocht een plek waar artiest en publiek samen een avond kunnen maken. Een luisterconcert lijkt zo voor de hand liggend maar dat is het vaak niet. Voor een goed gesprek met muziek op de achtergrond moet je bij ons niet zijn, de artiest is eregast en verdient alle aandacht van het publiek.  De eerste ‘Ramble on Tuesday' wordt een avond met Martijn de Kleer en Eric Devries zelf.

Verder staan op het programma: Ad van Meurs (17 maart), Jeff Jirout (USA, 31 maart), Ben Reel (IE, 14 april), Matthew de Zoete (CAN, 28 april), Eric van Dijsseldonk (12 mei) en B.J. Baartmans (26 mei).

Toegang gratis.

Locatie:
Muziekcafé Loonies
Voorstadslaan 223
6541 SN Nijmegen
Café open: 20:00
Aanvang: 20:30
www.rambleontuesday.nl

Noot van de redactie: De locatie van Ramble On Tuesday is vanaf 14 april 2009 in Café Trianon aan de Berg en Dalseweg 33 in Nijmegen.