Zojuist heeft Legaldownload haar nieuwe downloaddienst gelanceerd. Artiesten en platenlabels kunnen hierdoor voortaan nog eenvoudiger hun eigen muziek wereldwijd verkopen. Meer dan 11.000 artiesten en platenlabels zijn inmiddels aangesloten bij deze Nederlandse muziekwebsite, alle genres zijn er welkom.

Veel artiesten willen graag hun muziek als legale downloads aanbieden. Vaak weten ze echter niet hoe en waar ze moeten beginnen. In de nieuwe opzet is dat een fluitje van een cent. Ook de volkszanger om de hoek heeft binnen 10 minuten zijn eigen muziekwinkeltje opgezet.

Artiesten kunnen zich gratis aanmelden. Legaldownload hanteert geen selectie aan de poort. Alle genres zijn welkom. De artiest verwijst zijn/haar fans naar het winkeltje op zijn/haar eigen site of profielpagina. De fans kunnen daar alle muziek beluisteren en direct kopen. Daarbij heeft Legaldownload een eigen Legaldownloadstore (downloadwinkel van het jaar 2007). En plaatst het bedrijf downloadwinkels in muziekgerelateerde websites. 75% van de downloadopbrengst wordt uitgekeerd aan de artiesten. De downloads die worden verkocht tellen ook mee voor de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Naast de digitale distributie van muziek heeft Legaldownload een apart gedeelte voor radiostations opgezet. FM zenders en webradio's kunnen hier gratis muziek downloaden in radiokwaliteit. Inmiddels zijn er meer dan 750 zenders aangesloten. Legaldownload biedt de volledige dienst ook in het Duits aan, volgens hen is een groot deel van de Duitse artiesten nog niet bekend met het online verkopen van muziek. Een gat dat Legaldownload graag op wil vullen.

Zie verder: www.legaldownload.net.