Podiumorganisatie Groeten Uit Oisterwijk heeft een nieuwe serie van negen folk- en aanverwante concerten rond. De GUO-concerten verhuizen in seizoen 2009 / 2010 naar sociaal-cultureel centrum Den Boogaard in Moergestel en incidenteel naar het Oisterwijkse cultuurcentrum Tiliander. Optredens zijn er van o.a. Luka Bloom, Coope, Boyes & Simpson, Dougie MacLean en een Brabo-avond.

Jos Creusen van GUO laat weten dat de organisatie met gemengde gevoelens 't Boerderijtje in Haaren (waar artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot kropen) verlaat. Met de verhuizing gaat de organisatie terug naar waar het voor de vele vrijwilligers in de jaren '70 begon: Moergestel. Den Boogaard beschikt over een ‘grote' zaal (tot 350 stoelen) én over een intieme zolderzaal (tot 150 stoelen). Hierdoor kan GUO zowel groot- als kleinschalig programmeren. Beide zalen zijn voorzien van theatertechniek en van theatercomfort voor artiesten en bezoekers. Tickets voor de concerten kunnen gereserveerd worden bij de zaal zelf, dus Den Boogaard (www.denboogaard.com) of Tiliander (www.tiliander.com). De theaters Oisterwijk - Moergestel hebben een gezamenlijke brochure, GUO houdt zich vanf nu vooral bezig met organisatie, publiciteit en programmering.

De GUO-concertserie 2009/2010 omvat bepaald niet de minsten onder de folkrootsartiesten. De singer-songwriters instituten Dick Gaughan (24 okt) en Dougie Maclean (16 jan) uit Schotland, Luka Bloom (6 nov) uit Ierland en Iain Matthews, grondlegger van het legendarische Fairport Convention, uit Engeland, samen met de Nederlandse americana-muzikant Ad Vanderveen (17 apr). De frisse folkwizards van Beoga uit Ierland (3 okt) en de Amerikaans-Ierse topfolkcombi Solas (21 nov). De loepzuivere a capella Xmas-songs van Coope Boyes & Simpson, inclusief Engelse kerstsfeer (19 dec). The McCalmans, het trio dat zijn van Schotse humor doorspekte songs na bijna een halve eeuw going wrong voor de allerlaatste keer brengt in een Farewell Gig (20 mrt). En een Brabo-avond ‘Meej Zaachte Geej', met als drieluik JW Roy, Gerard van Maasakkers & Harry Hendriks en Dommelvolk (6 feb).         

Inmiddels is er ook een vernieuwde website voor de GUO-concerten, waarop alle info staat over de concertserie, reserveringen en de mogelijkheid tot abonneren op de nieuwsbrief: guo.inoisterwijk.nl.