Het Pinksterfeest in Nieuwe Niedorp zal op 1 juni 2009 (tweede pinksterdag) gewoon doorgaan. Inspirator Jack Schroevers, die afgelopen week overleed, wilde zelf dat ook na zijn dood mensen naar zijn boerderij zouden komen om muziek te maken. Hieronder vind je de brief die door de familie en organisatie is rondgestuurd:

Beste iedereen,
 
Waarschijnlijk weet een aantal van jullie het al, maar we hebben triest nieuws. Woensdag 19 mei is Jack Schroevers heel rustig overleden. Het waren niet de MS of de huidkanker, waar hij al jaren last van had, die hem de das om deden. Nee, domme complicaties na een operatie, die eigenlijk heel succesvol was verlopen, hebben hem in een coma doen belanden, van waaruit hij uiteindelijk niet meer wakker is geworden.
 
Iedereen was vol vertrouwen dat hij na een paar weken herstellen gewoon weer thuis zou zijn, maar gek genoeg leek Jack daar deze keer zelf niet zo zeker van. En dus heeft hij David en Sander op het hart gedrukt goed voor Anneke te zorgen. Ook was hij er heel stellig in dat we zijn Pinksterfeest  gewoon door moesten laten gaan, ook als hij er niet bij zou kunnen zijn. Dat willen we dan ook met veel liefde doen. Ter nagedachtenis aan Jack. Precies zoals hij dat altijd heeft gezegd: als ik dood ga wil ik geen getreur en geen droevigheid, dan moeten jullie feesten, met veel muziek, met drank en lekker eten.
 
We hopen dat jullie allemaal komen, op tweede pinksterdag. Het wordt een prachtig feest!
 
Met hartelijke groet,
 
Anneke, Sander & Aynur, David
Martine & Fred, Jan & Marian, Anneke E., Laura, Ferry

Meer info over het Pinksterfeest vind je op: www.pinkstermuziekfeest.nl.