Vanaf vandaag start Confessions, een vernieuwend audiovisueel project van Amerika's meest hippe componist Nico Muhly, singer-songwriter Teitur en het Holland Baroque Society. Nico & Teitur componeren soundtracks bij filmpjes die iedereen kan insturen via de website www.confessions-tour.com. De eerste inzendingen maken kans op vrijkaarten voor de live-concerten die eind dit jaar zullen plaatsvinden in de belangrijkste Nederlandse concertzalen.

Nico Muhly (28 jaar) is ‘America's hottest composer', schreef arrangementen voor Björk, Antony & The Johnsons en Grizzly Bear en maakte onlangs de soundtrack voor de film ‘The Reader'. Hij woont in New York alwaar bij The Metropolitan Opera zijn eerste opera in première zal gaan.
Singer-songwriter Teitur woont op de Faroer Eilanden en wordt gezien als één van de smaakmakers van het singer-songwritergenre. In de afgelopen jaren toerde hij samen met Rufus Wainwright, Ane Brun en John Mayer en won dit jaar de Deense MTV-Award voor ‘Beste Zanger'. Het jonge ensemble Holland Baroque Society maakt indruk door hun sublieme samenspel en hun open-minded manier van werken.

In 2008 werkten deze jonge talentvolle muzikanten voor het eerste samen tijdens het Cross-linx festival. Daar werkten zij aan een uitdagend project: muziek componeren voor YouTube-clips. Zelfs de comments werden gebruikt als inspiratiebron voor de songteksten en in korte tijd lagen er vier fantastische songs klaar. Het succes smaakte naar meer dat het nu tijd is voor een vervolg: Confessions.

Amateur of professional, iedereen kan een filmpje posten op de website www.confessions-tour.com. Voor vier of vijf video's zullen Nico & Teitur een soundtrack schrijven. De enige voorwaarde is dat jouw filmpje het iets persoonlijks is, een bekentenis, een confession...
Kijk op www.confessions-tour.com voor meer info.

Confessions Tourdata:
Wo 25 november  Eindhoven    Muziekcentrum Frits Philips                
Do 26 november   Enschede    Muziekcentrum Enschede                
Vr 27 november           to be confirmed                            
Za 28 november   Utrecht         Muziekcentrum Vredenburg            
Ma 30 november   Amsterdam    Concertgebouw                
Di 1 december      Groningen    Oosterpoort                    
Wo 2 december     Tilburg        Concertzaal Tilburg        

www.confessions-tour.com
Confessions is een productie van Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven.