De Stichting Mokum Folk is behoorlijk actief, begrijpen we uit een mail van bestuurslid Joop Wieringa (zelf muzikant met op maandagavond een eigen radioprogramma). Er is een maandblad met folknieuws en vanaf 20 november is er weer een Mokums Folk Podium, met een optreden van de O'Branons in Amstelveen.

Mokum Folk organiseert o.a. samenspeelmiddagen en wekelijkse gratis samenzangavonden en  geeft  al 30 jaar het fullcolour blad De Mokum Folk Agenda uit, een maandblad vol nieuws uit Amsterdam en omgeving Noord Holland en recensies. Vanaf 20 november 2009 heeft de stichting weer een eigen Mokums Folk Podium in het Amstelveense Wijkcentrum Alleman, met die vrijdagavond een optreden van de Ierse O'Branons en op vrijdagavond 18 december een kerstconcert van Madlot. Er staat nog meer in de planning, waaronder tango en een balfolkavond. Voor dit seizoen is de programmering al min of meer rond, maar vanaf september volgend jaar moet het nog worden ingevuld, aanmeldingen zijn welkom. Wieringa mailt: "Eenieder die zich goed genoeg vindt voor ons podium mag ons benaderen. Wij zijn vrijwilligers zonder subsidiepot en de deuropbrengst gaat naar de artiesten. Het is echter wel zaak om even een demo-cd op testuren naar HS Wieringa, Eikenrodelaan 70 1181dj Amstelveen."

Zoals veel folk-organisatoren heeft Joop Wieringa een gewone baan, maar daarnaast is hij dus bestuurslid van de Stichting Mokum Folk en muzikant bij The BikeshopBand als bassist, washboard- en bodhran-speler. Ze maken "traditional Americana", oldtimeachtig, bluegrassachtig, Carter Family, celtic en alles wat daar op lijkt. Daarnaast maakt hij al 15 jaar het programma Avondland, een programma vol fado, celtic, americana, cajun, arabicana, afrikaans, rebetika, balkan, balkanblaas, en noem alle stromingen maar op. Nu doet hij dat voor Radio Rosa in Abcoude op maandagavond van 21.00 uur tot 23.00 uur, te beluisteren via ether, band en PC en een herhaling op dinsdagochtend. Te vinden via www.radiorosa.nl.

Wie meer wil weten over de activiteiten van de Stichting Mokum Folk kan uiteraard ook op het web terecht, kijk eens op: www.mokumfolk.nl.