Degenen die altijd al wat meer te weten wilden komen over wereldmuziek, kunnen vanaf 4 november 2009 deelnemen aan de cursus: "Een muzikale wereldreis" in Zutphen. Gedurende 5 woensdagavonden gaan de deelnemers luisteren naar verschillende soorten wereldmuziek.

De docenten geven deskundige toelichting over de achtergronden van deze muziek en leggen uit waar je goede wereldmuziek kunt vinden op het internet. Ook leren de cursisten waar je op moet letten als je wereldmuziek-CD's wilt uitkiezen in de winkel of via het internet.

Elke avond wordt een ander thema behandeld: 4 november: Keltische folk; 18 november: Joodse muziek en Klezmer; 2 december: Oost-Europa en de Balkan; 16 december: Turkije en de Arabische Wereld; 13 januari: Iran, Pakistan, India. Op 31 januari tenslotte bezoeken de deelnemers gezamenlijk een wereldmuziek-concert, waarover in de cursus uitgebreid is gesproken.

De cursusavonden vinden plaats in de Mariaschool aan de Tengnagelshoek 6 te Zutphen, telkens van 19.30-22.00 uur. De cursus wordt gegeven door Bert Ramaekers: verwoed verzamelaar, liefhebber en kenner van Turkse, Arabische en Perzische muziek; en door Crispijn Oomes: musicus, artiestenbemiddelaar en kenner van Keltische, Hongaarse en Balkanmuziek.

Inlichtingen over de cursus kan men verkrijgen bij Bert Ramaekers, tel. 0575-562958. De cursuskosten bedragen € 75,-. Het is ook mogelijk om slechts aan één of enkele avonden deel te nemen, à raison van € 18,75 per keer. U schrijft zich in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. èn door het juiste bedrag over te maken op bankrekening 498177289 t.n.v. Stichting Pentaton te Deventer, o.v.v. ‘Muzikale wereldreis'.

Meer informatie is te vinden op www.wereldmuziek.nl.