Al vijf jaar lang wordt in het Opus Four Music Café in Gorinchem elke twee weken een akoestisch open podium georganiseerd. Morgen, dinsdag 17-11 vindt er weer een plaats met o.a. Dennis Wels. Een van de organisatoren is Donna Bastiaans, zij stuurde ons onderstaand bericht met info voor wie geïnteresseerd is om eens te komen meespelen.

Om de week is er op dinsdagavond het Akoestisch Open Podium in Opus Four Music Café aan de Langendijk in Gorinchem. In de zomer van 2004 op een dinsdagavond begonnen en het maar op de dinsdag gelaten. Het is een avond voor liefhebbers van kleine liedjes, virtuoze gitaartokkels en mooie samenzang. Een avond voor bandjes en muzikanten die graag zelf een keer wat liedjes willen laten horen in een (semi-) akoestische uitvoering en voor muzikanten die graag jammen met anderen. Alleen de bas en piano mogen elektrisch, verder zijn het akoestische instrumenten. Meestal is er wel een gitaar aanwezig maar het beste kun je er zelf één meenemen. Gitaar- en muziekstandaards, microfoons en versterking zijn aanwezig. De stijlen die je langs hoort komen zijn zeer divers en het publiek en de muzikanten ook. Een zeer relaxte muzikale avond in een gezellig café waar mensen van alle leeftijden en all walks of life met elkaar in contact komen via muziek.

Het is altijd afwachten wat je gaat horen en zien. De avond wordt vaak geopend door Hans Veen of Donna Bastiaans (maar daar kunnen mensen zich ook voor opgeven)en daarna kan iedereen zich melden om te spelen. Dat kan ook van tevoren, via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt dan in principe drie nummers spelen, maar als het rustig is natuurlijk meer. Er speelt altijd één band of singersongwriter op de ‘hotspot'. Deze is door Maya van den Arend geselecteerd en uitgenodigd om een langere set te spelen, tussen de 30 en de 45 minuten. Je kunt je hier ook voor opgeven bij Maya (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De avond, met name degene op de hotspot wordt gerecenseerd door Hans. De recensie is naderhand te lezen op de website: www.myspace.com/akoestischopenpodium, onder het kopje "blog": hotspot recensies.
Onder meer de Daniël Roos, Lolly Jane Blue, Arnaldo Lopez, Vera, Izak Boom, The Wind Whistles, Charles Frail en Daisy Cools hebben ons in het verleden al verblijd met een miniconcertje.

Deze supergezellige tweewekelijkse muziekavond is een samenwerkingsverband van bezielde muziekliefhebbers: Maya van den Arend (scout, boekingen en website), Donna Bastiaans (opening en leiding), Hans Veen (opening en recensies) en wordt mogelijk gemaakt door Opus Four-eigenaar Tonny Venderbos. Vele mooie muzikanten uit Gorcum en waar dan ook vandaan hebben al op het podium gestaan. We nodigen jou ook uit om te komen spelen of luisteren! Zie de agenda op de site voor de data en de bands die op de hotspot staan. Morgenavond is dat Dennis Wels en op 1 december is dat Deli Juice.