Begin deze maand was Ad van Meurs in Amerika om de film Searchin' For The Heart Of The Heartlands daar voor te stellen. Folkforum vroeg hem hoe het daar was geweest en hoe de stand van zaken nu is. De ontvangst was warm, mailt hij, bovendien komt er behalve de dvd van de film ook nog een mini-cd van de Folksurvivalclub, opgenomen in Nashville.

Singer-songwriter Ad van Meurs maakt deel uit van The Watchman, Folksurvivalclub en NO blues, maar programmeert daarnaast ook concerten, o.a. elke maandagavond in Meneer Frits in Eindhoven en elke donderdag in JC De Bunker in Gemert. Op dat laatste podium kan hij wat uitproberen, eigen werk of nieuw, dan wel onbekend talent laten spelen. Gisteravond deed hij allebei, hij was er het voorprogramma voor Annemarieke Coenders & Wim Sebo, die een uitstekende set neerzetten (zie verslag elders op Folkforum). Van Van Meurs hoorden we onder andere Your Loving Heart, dat ie eigenlijk voor de Folksurvivalclub (met zangeressen Ankie Keultjes en Marjan Cornille) heeft geschreven. Dat verschijnt ook op een mini-cd, vertelt hij ons; Continental Record Services heeft een nieuw label in het leven geroepen, One Take, daarop komen opnamen die vervolgens alleen bij de artiesten zelf (eventueel via internet) verkrijgbaar zullen zijn. Van de Watchman hoorden we twee nieuwe stukken, een instrumental en een mooie song. Op de vraag of ie ook anders schrijft voor de dames of voor zichzelf antwoordt hij ontkennend. Hij schrijft altijd liedjes, soms blijken die meer geschikt voor vrouwenstemmen, andere passen meer bij hem. Soms blijkt een deun krachtiger dan een liedje en dan wordt het een instrumental, zoals die we net gehoord hebben.

Eerder hadden we hem al gemaild hoe het in Amerika was gegaan, de redactie van Folkforum was benieuwd naar de ontvangst van Searchin' For The Heart Of The Heartlands daar. Een tourverslagje zit er niet in, Ad van Meurs heeft het behoorlijk druk en komt niet toe aan schrijven, maar een paar vragen wil hij wel beantwoorden, dus mailen we hem terug.

FF: Bij wie ben je geweest?
Ad van Meurs: "We hebben bij Jack Clement in Nashville wat opnames gemaakt met de FSC [Folksurvivalclub, red.]. Wordt binnenkort een alleen maar bij ons te verkrijgen mini cd. Jack vond de film mooi. De film wordt overal heel warm ontvangen. Het is niet wat mensen verwachten en ze zijn er allemaal door geroerd. Net als hier eigenlijk alleen zit de taal wat dichter bij de mensen, ze horen meer nuances. Er wordt wat meer gelachen."

De film is verder vertoond in Anderson Fair in Houston TX (waar Van Meurs met de Watchman ooit een live cd heeft opgenomen), in Lockhart (Austin) TX, twee keer in Tulsa OK, in Lawrence KS, Lupus en Columbia (allebei in Missouri). Naast de film waren er optredens.

Van Meurs: "Wij, de FSC hebben een zestal gigs gedaan met Gene Williams als bassist. Was tof. We zijn een hecht en goed bandje geworden.We hebben een trits nieuwe nummers waarvan er drie op de mini cd komen. Een van de nummers (Loving Heart) is op Youtube te zien." [En inmiddels met 4 andere ook op www.folksurvival.nl, red.]
 
FF: Wanneer komt de film op tv en wanneer is de release van de dvd?
Van Meurs: "De film wordt op 16 december vertoond bij de NPS Het Uur van de Wolf en tegelijkertijd is de DVD klaar. Te verkrijgen via de winkels en www.advanmeurs.nl. De DVD komt uit bij CRS (Continental Record Services) Wageningen. Er zit een cd bij met soundtracks van de DVD."