Het album The Simple Life van Bart de Win is goed ontvangen door recensenten en publiek. Komende zondag (24/1) krijgt het Eindhovense publiek nog een keer de kans om hem live aan het werk te zien, er is een videoclip gemaakt en in april vertrekt hij richting Austin om met producer Walt Wilkins (o.a. Sam Baker) aan zijn nieuwe album te gaan werken.

Enkele maanden na de officiële release van roots-album The simple life van Bart de Win bij Rough Trade/Doubleclickrecords valt de voorlopige balans goed uit. De releasetour is succesvol afgesloten en er zijn al meer concerten gepland. De cd van Bart is regelmatig te horen op de radio, onder andere bij De Sandwich (Avro), Over de Schutting (Vara), For the Record (Vara), American Connection (KRO), bij Omroep Brabant en bij diverse rootsprogramma's op de regionale radiozenders, zoals het programma van Johan Derksen op Radio Rijnmond. Op 26 januari 2010 is hij te gast bij Stadsradio Helmond in het programma Cultuurbarbaren.

Over de reacties op zijn plaat heeft Bart niet te klagen; lovende recensies verschenen onder andere in dagbladen als De Volkskrant, Bn/De Stem, Dagblad van het Noorden, alsmede in muziekbladen en -websites als Revolver, Heaven, Altcountry.nl, Altcountryforum, LiveXS, Kippenvel.net, Folkforum, Moorsmagazine en de Eindhovense glossy Frits. Ook bij onze zuiderburen bleef The simple life niet onopgemerkt. Prachtige recensies zijn te lezen op de websites van Rootstime en Rootsville.

Videoclip
Bij het nummer The promised land is met foto's een videoclip gemaakt door kunstenaar Cyril Smals. Fotograaf Piet den Blanken gaf toestemming voor het gebruik van zijn aangrijpende foto's over het wel en wee van vluchtelingen. Bart de Win schreef het nummer destijds naar aanleiding van een krantenbericht over vluchtelingen die op weg naar hun gedroomde eindbestemming stikten in een vrachtwagencontainer. De thematiek blijft helaas actueel. De clip is via Youtube te zien.

Tweede cd
De Texaanse muzikant en producer Walt Wilkins, in ons land vooral bekend als producer en begeleider van Sam Baker, reageerde zeer enthousiast op The simple life. Bart heeft hem gevraagd zijn tweede cd mede te gaan produceren. Eind april vliegt Bart naar Austin, Texas, om een begin te maken met de opnames. Een aantal nummers zullen worden opgenomen in Austin, met Amerikaanse muzikanten onder de bezielende leiding van Walt Wilkins. Vervolgens duikt Bart opnieuw de studio in van Erik Spanjers, om met Engelse producer Gilad Atzmon en zijn muzikale en persoonlijke vrienden Arthur Lijten, Harry Hendriks, Rinus Raaijmakers en BJ Baartmans verder te werken aan de opvolger van The simple life. De release-datum ligt vermoedelijk eind 2010, begin 2011.

Komende zondag, 24 januari 2010, speelt Bart de Win in café Berlage in Eindhoven, aanvang 17:00 uur.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken via www.bartdewin.nl of www.myspace.com/bartdewin.