Air Laut begint het jaar 2010 in een vernieuwde bezetting. Fluitiste Inge IJpelaar, bassist Toon Segers en zangeres Sherryl Careman geven de band een nieuwe adem, een net iets andere vernieuwende input aan de sound, terwijl het hart van de muziek van deze groep gehandhaafd blijft.

Begin 2010 trad de band in deze nieuwe bezetting aan met een succesvol tryout concert in het Stedelijk Museum Vianen. Jacques Stam schreef hierover in de Weekkrant Vijfherenlanden:

...Daarbij kwam het specifieke stemgeluid van leadzangeres Sherryl Careman bijzonder goed uit de verf en was een muzikale 'strijd' tussen Jack van Asdonck op de quizouki en Inge IJpelaar op de whistle een hoogstandje...

Bij de volgende 2 concerten op 20 en 26 februari (zie agenda) zal Toon Segers vervangen worden door topbassist Timothy Brandsen.

De diverse achtergronden en invloeden (o.a. West-Europese folk, rock, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen  voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band.

Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:

"...Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee', zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep' doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers - altijd met een kop en een staart..."  (J. Schwartz, 14-1-2002).

Sindsdien is de groep zich alleen nog maar verder blijven ontwikkelen. Kijk voor meer info en luisterfragmenten ook eens op: www.airlaut.nl.