Op 24 juni 2010 start de Britse folkzanger Jon Boden (Spiers & Boden, Bellowhead) met het project A Folk Song A Day. Een jaar lang kun je elke dag een a capella gezongen folklied downloaden. Daarmee wil Boden zijn steentje bijdragen aan de traditie van 'unaccompanied social singing'.

In de folkrevival van de jaren '60 en '70 was a capella samenzang veel populairder dan nu. Jon Boden heeft deze traditie nog meegekregen in de diverse plaatsen waar hij gewoond heeft en beschouwt zichzelf vooral als a capella zanger. Hij kwam tot de ontdekking dat hij inmiddels al 10 cd's gemaakt heeft en dat op geen daarvan een a capella stuk staat, dus wil hij graag een handje helpen om deze traditie voort te zetten. Tegenwoordig staan namelijk ook folkzangers onder druk van de commercie om geen, of hooguit een of twee, a capella liederen op een album te zetten. Daarom is hij begonnen met het project A Folk Song A Day. Vanaf 24 juni 2010 zal Jon Boden elke dag een lied vrijgeven dat een beperkte tijd beschikbaar zal zijn om te downloaden. 

Op de website www.afolksongaday.com vind je alle informatie over het project en een voorproefje van de liedjes die aan bod zullen komen. Je kunt je ook abonneren op de (gratis) podcast via iTunes.