De Nederlandse band King MO is door de Dutch Blues Foundation uitgekozen Nederland te vertegenwoordigen op de International Blues Challenge (IBC) te Memphis, USA. Dit maakte Corné Klijn zaterdag 17 juli bekend tijdens het optreden van King MO in het radio 2 programma TROS Muziekcafé. Begin februari 2011 zal de band afreizen naar Memphis om deel te nemen aan deze prestigieuze talentenjacht.

De Dutch Blues Foundation is opgericht in oktober 2009 ter promotie van de Bluesmuziek en Bluesmusici. Jaarlijks zal er door de Dutch Blues Foundation een Blues Talentenjacht worden georganiseerd, waarbij bands en solo of duo artiesten hun kunnen tonen aan een deskundige jury. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de jaarlijkse International Blues Challenge in Memphis. In het eerste jaar mag de Dutch Blues Foundation een band sturen zonder dat deze heeft meegedaan aan de Blues Talentenjacht. De uit negen leden bestaande Adviesraad van de Dutch Blues Foundation koos unaniem voor King MO. Volgens de Dutch Blues Foundation is King MO klaar voor de wereldpodia, de grote festivals en kunnen zij moeiteloos de concurrentie aan met de huidige bluesgiganten.

King MO bestaat sinds eind 2008. De vijf bandleden hebben een indrukwekkende staat van dienst. Samen zijn ze goed voor driemaal North Sea Jazz, driemaal Moulin Blues en tweemaal BRBF Peer, België. In 2009 en 2010 was King Mo hoofdact op diverse grote Nederlandse festivals en wist probleemloos binnen de kortste keren het publiek voor zich te winnen, niet per se bluesliefhebbers. Ruim anderhalf jaar na oprichting en 2 cd’s later is King MO als Bluesband in Nederland volledig gesetteld.

King MO

Meer info: www.dutchbluesfoundation.com en www.kingmo99.com.