Op woensdag 29 september zal Dree Peremans in De Roma te Antwerpen (B) zijn biografie Dirk Van Esbroeck, Reiziger presenteren. Natuurlijk zal deze presentatie vergezeld gaan van een muzikaal eerbetoon aan deze bijzondere folkmuzikant door o.a. Wiet Van De Leest, Juan Masondo en Marc Hauman.

Dirk Van Esbroeck stierf op 23 mei 2007, een week voor hij 61 zou worden. Nu ruim drie jaar later verschijnt van de hand van Dree Peremans bij uitgeverij EPO zijn biografie. Dree: “Drie jaar lang zat Dirk bijna dagelijks mee aan mijn schrijftafel. Ik ken zijn oude agenda’s onderhand beter dan de mijne van vandaag. Stapels foto’s leerden mij veel over zijn gelukkige jeugd in Argentinië, de brieven en knipsels allerhande heb ik - hopelijk - correct in mekaar gepuzzeld. Zijn tweede leven in België was er een van muziek in vele vormen. Voorzichtige probeersels voor hij met RUM de wereld zou veroveren, het koesteren van tango’s en andere milonga’s als herinnering aan zijn jeugd en de gezongen poëzie waarvan hij in het Nederlandse taalgebied een genre zou maken, zijn het muzikale raamwerk van zijn volwassen leven. Het staat allemaal op de vele elpees en cd’s die hij in alle mogelijke combinaties heeft opgenomen. Het is zijn muzikale erfenis. Zijn zwerftocht door het leven, de landschappen, de literatuur en de muziek heb ik proberen samen te vatten in ‘Reiziger’. Het moet helpen om hem niet te vergeten.”

Woensdag 29 september 2010 om 20.30 uur € 12 / € 10 – zittend
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout (Antwerpen)
Tickets verkrijgbaar bij De Roma, alle info via www.deroma.be of via tel. +32(0)3 292 97 40 verkrijgbaar bij Fnac

Muzikanten: FRANS IEVEN (piano, contrabas, elektrische bas); WIET VAN DE LEEST (viool, zang, piano); CHRISTEL BORGHLEVENS (klarinet, basklarinet, sopraansax); JOHAN DE BAEDTS (percussie, marimba); CARLOS, DIAZ (gitaar); JUAN MASONDO (zang, gitaar); GUIDO DE SIMPELAERE (gitaren, keyboards); CATHERINE DELASALLE (zang); MARC HAUMAN (zang); DREE PEREMANS (zang)

dree peremans - dirk van esbroeck reiziger
Het boek Dirk Van Esbroeck, reiziger bevat tevens een cd met zeldzaam en onuitgegeven werk en zal te koop aangeboden worden op de avond zelf. Daar kan u het eveneens laten signeren door Dree Peremans. U kan het boek reeds op voorhand bestellen via uitgeverij EPO, www.epo.be, via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch op +32(0)3 239 68 74. Prijzen exclusief verzendkosten.