Folkgroep Pekel heeft de laatste twee jaar samengewerkt met Shantykoor Rotterdam. Het resultaat is een gezamenlijke voorstelling. Daarnaast schreef Pekel een boek en nam samen met het shantykoor daarbij een cd op: Houten Schepen en IJzeren Mannen.

Houten schepen en ijzeren mannen
Niet eerder verscheen er een boek over de Nederlandse zeevaart in de Gouden Eeuw inclusief twee cd’s voor de lage prijs van €20. Het project Houten Schepen en IJzeren Mannen is uniek in vele opzichten. Het door Pekel geschreven boek bevat achttien hoofdstukken.
Elk hoofdstuk gaat over het leven en de reizen van een hoofdpersoon, een bekende of minder bekende zeevarende uit de Gouden Eeuw. Het boek is voorzien van duidelijke kaartjes en rijkelijk geillustreerd. Bij elk van de achttien reizen werd een bijpassend lied in de shanty traditie gezocht of gecomponeerd door Pekel. Het project Houten Schepen en IJzeren Mannen is een samenwerking tussen Shantykoor Rotterdam en Pekel en samen zijn zij te horen op de bijhorende muziek cd. Op de tweede cd zijn de stemmen te horen van onder andere Jan Peter Balkenende en Ahmed Aboutaleb. Zij lezen de achtien hoofdstukken in chronologische volgorde voor. Het 120 pagina’s tellende boek in A4 formaat is voorzien van een harde kaft en afgedrukt op hoge kwaliteit papier.
Verhalen en muziek zijn samengebracht in een theateruitvoering, maar een lezing of een theaterdiner behoren ook tot de mogelijkheden.

Pekel
Pekel is als folkgroep al vele jaren werkzaam in de evenementenbranche maar heeft ook haar sporen verdiend op de openbare podia in binnen- en buitenland. Pekel heeft een uitgebreidde discografie waar u kennis van kunt nemen op www.pekelfolk.com.