11 dagen, 11 optredens, 2.300 kilometer. Volg de Utrechtse indiefolkband Goodwin Sands live op tour in de Verenigd Koninkrijk. De band nodigt je uit om via hun website mee te reizen in hun tourbus, die niet alleen als vervoermiddel dient maar ook als magneet voor het oog voor iedereen die ze ontmoeten. Goodwin Sands is een vierkoppige indiefolkband uit Utrecht. De verschillende stijlen waaruit de bandleden putten en de brede akoestische instrumentatie komen samen in een veelzijdig repertoire en leverde eind 2009 de eerste E.P. van de band op: Builders & Artists.
Deze E.P. bezorgde de band talloze live optredens in Nederland en drie korte buitenlandse tours. Omdat de band ondertussen uitgebreid experimenteerde met nieuwe instrumenten en invloeden, werd het tijd voor een nieuwe representatie van hun geluid in de vorm van de live E.P., Time Well Spent, die gratis online beschikbaar is. De beelden van de opnamen in een oude paardenstal in Antwerpen werden in de herfst van 2010 tot filmpjes gemaakt en als video-E.P. op de website van de band gepubliceerd. Sinds de aanschaf van een '70s camperbus verschijnt de band nog vaker op podia in binnen- en buitenland.

Wat anderen te zeggen hadden over Goodwin Sands
“Easy-listening, aangename arrangementen, minimalisatie en toch vol. Deze band timmert aardig aan de (buitenlandse) weg."  - New Folk Sounds
“Een veelbelovende indiefolkband” – 3 voor 12 Utrecht (lees verder)

Volg Goodwin Sands
op www.goodwinsands.nl
op www.facebook.com/goodwinsands