Folk Alley is een Amerikaans radiostation dat via internet 24 uur per dag, 7 dagen per week folk en rootsmuziek uitzendt. Ze zijn nu bezig met een campagne om geld in te zamelen, hou je van Gillian Welch, Emmylou Harris, Tim O'Brien, Altan, Lúnasa of Ranarim, help dan mee!

Folk Alley draait veel Amerikaanse folk, bluegrass en singer-songwriters, maar ook Keltische en andere (akoestische) folk komen voorbij. Deze internetzender, die in 2003 van start ging, is een must voor de folkliefhebber. Het station zendt geen reclame uit, het wordt namelijk gefinancierd door donaties van het publiek en giften van sponsors. Onder de slogan 'All folk, all the time' wordt continu uitgezonden. Een greep uit het aanbod: John Gorka, Tracey Grammer, Jez Lowe, Lucinda Williams, uiteraard Emmylou Harris en Bob Dylan, Ranarim, Solas, Altan, Lúnasa, Tim O'Brien, Pete Seeger, Joan Baez, Gillian Welch, Harry Manx en nog veel meer mooie ontdekkingen (al ooit blues in het Catalaans gehoord?). De presentatoren kondigen aan en af, geven wat meer info over een artiest of een cd, en verder is er alleen muziek te horen.

Op de website www.folkalley.com is bovendien nog veel meer moois te vinden, o.a. de playlist, een blog, video's en live sessies. Wanneer je lid wordt, en dat kan al vanaf $30 dollar (via creditcard of Paypal), help je de zender om te blijven bestaan, zodat je over de hele wereld via internet kunt blijven genieten van al die prachtige muziek.

Direct doneren? Kijk hier voor meer info.