Onlangs kregen we een tip van een van onze lezers om eens te luisteren naar de Britse Josienne Clarke. Deze talentvolle jongedame bracht met haar muzikale partner Ben Walker twee albums uit, eentje met eigen werk in 2010 en vorig jaar een met favoriete folk songs. In maart 2013 komt ze naar Nederland voor haar eerste buitenlandse tour (en ze is nog te boeken).

Josienne Clarke is een van de meest toonaangevende artiesten binnen de folk revival beweging in Groot Brittannië op dit moment. Eind 2010 werd haar debuut album One Light Is Gone op de markt gebracht en sindsdien heeft ze zich opgewerkt binnen de Londonse folk scene. Recensenten hebben de loftrompet gestoken, niet alleen over haar vocale talent, maar ook haar talent als songwriter. Zij wordt daarbij vaak vergeleken met June Tabor en Sandy Denny. Het resultaat zijn eerlijke, oprechte en bondige songs, gebaseerd op traditionele folk, en vakkundig uitgevoerd. Josienne’s muzikale partner, zowel als  songwriter als in de uitvoering, is Ben Walker. Hij is beïnvloed door mensen als Martin Simpson, Bert Jansch, Pierre Bensusan en Richard Thompson. Ben’s spel en arrangementen voegen nog een extra dimensie toe aan Josienne’s prachtige stemgeluid.

Het duo heeft alleen al in de laatste twee jaar twee albums afgeleverd, en een derde (Homemade Heartache EP) verschijnt waarschijnlijk in de zomer van 2012 bij Folkroom Records. Hun debuutalbum, One Light Is Gone uit 2010, bestaat in zijn geheel uit eigen werk. Het album werd onmiddellijk goed ontvangen, kreeg wereldwijd aandacht op de radio, en kon daarnaast steunen op een grote en fanatieke (online) schare fans en volgers. Deze schijf is uitverkocht, maar zal in de nabije toekomst in een nieuwe oplage worden uitgebracht. De opvolger, The Seas Are Deep, bestaat in zijn geheel uit traditionele folk songs. Dit album (dat eind 2011 alleen digitaal verscheen, maar binnenkort ook in fysieke exemplaren zal worden uitgebracht) toont hun grote bedrevenheid aan, en ook hun diepgaande inzicht in “het traditionele lied”. Beide albums zijn te beluisteren en te downloaden via Bandcamp.

Live brengen Josienne en Ben een mix van eigen werk, traditionals en enkele covers van onder ander Gillian Welch en Richard Thompson. Mocht je interesse hebben om Josienne en Ben te boeken, dan kan dat zowel als support-act maar ook als main act. Het duo doet tevens huisconcerten. De tourdata zijn:

Maandag
18-03-2013

Dinsdag
19-03-2013

Woensdag
20-03-2013

Donderdag
21-03-2013

Vrijdag
22-03-2013

Zaterdag
23-03-2013
Pandora Wahlwiller

Zondag
24-03-2013
Roepaen Ottersum

Neem bij interesse contact op met Math Heijen van Blackbird Bookings, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Enkele videos van Josienne en Ben:

One light is Gone

My Donal

Orphan Girl (Cover Gillian Welch, maar dan als meezinger:))

Website Josienne Clarke: www.josienneclarke.co.uk