Als eerste Nederlandse band in de geschiedenis is Harmony Glen erin geslaagd om een plaats te bemachtigen in de All Irish Championships. Op zondag 18 augustus gaat de groep zijn uiterste best doen in Londonderry om zo hoog mogelijk te eindigen in deze Ierse muziek-competitie. Harmony Glen is een Iers / keltische folkband uit Nederland die sterk in populariteit aan het groeien is in heel Europa. De muziek van Harmony Glen is gebaseerd op Ierse en Keltische muziek maar wordt sterk bei?nvloed door diverse andere muziekstijlen van over de hele wereld. De zes muzikanten zijn allen meesters op hun instrumenten en boeien hun publiek al sinds 2004 met hun unieke stijl, virtuositeit en spetterende podiumpresentatie.
Dit jaar heeft Harmony Glen zich, als eerste Nederlandse band ooit in de geschiedenis, een plaats weten te veroveren op de Fleadh Cheoil 2013, de All Irish Championships Ierse muziek op 18 Augustus in Londonderry, Ierland.
"You are the first Dutch band to play in Fleadh Cheoil na hE?ireann and it certainly will be history-making." - Fleadh Cheoil Organisation 2013 -

De muzikanten van Harmony Glen zijn er trots op Nederland op deze kampioenschappen te kunnen vertegenwoordigen. “De selectie is heel zwaar, het is echt een geweldige eer dat wij erdoorheen zijn gekomen. Nu gaan we natuurlijk ook proberen te winnen!” zegt zanger Vincent van Meerdervoort. Het is al eerder voorgekomen dat een band uit het buitenland de All Ireland Championships gewonnen heeft. “Maar zelfs als we niet winnen zijn we al heel trots dat we door de selectie gekomen zijn.”

Meer informatie over Harmony Glen is te vinden op www.harmonyglen.com.