Op Facebook zagen we een opmerkelijk verzoek voor crowdfunding. Het gaat dit keer niet om de financiering van een nieuwe plaat, maar een vraag om medische hulp voor Andy M Stewart.  Deze voormalig frontman van de populaire Schotse folkband Silly Wizard kampt door een rugblessure onder meer met een verlamming waarvoor een elektrische rolstoel handig zou zijn. Zijn zus is een actie gestart om geld bijeen te brengen.

Hij is bij vele folkliefhebbers bekend als frontman van Silly Wizard, later – nadat de band ermee stopte – vervolgde Andy M Stewart zijn carrière solo als singer-songwriter. Begiftigd met een mooie stem en de kunst om goede songs te schrijven wist hij menigeen te raken in het hart. Maar de afgelopen 4 jaar is zijn gezondheid flink achteruitgegaan, zozeer zelfs dat hij zijn werk en inkomsten kwijtgeraakt is. Na een mislukte operatie aan zijn rug in 2012 is hij vanaf zijn borst verlamd. Afgelopen jaar moest hij een spoedoperatie ondergaan waarvan men dacht dat hij die niet zou overleven, toch kwam hij erbovenop, al ligt hij nog steeds in het ziekenhuis om te herstellen.

Nu moet Andy M Stewart verhuizen naar een woning die rolstoelvriendelijk is en zal hij dagelijks zorg nodig hebben. Om mobiel te blijven zou een elektrische rolstoel handig zijn, maar die wordt niet vergoed omdat hij zijn armen nog kan gebruiken. Zijn zus Angie Stewart Hollin maakt zich zorgen dat haar broer dan het huis niet meer zal kunnen verlaten, tenzij iemand die op bezoek komt zo vriendelijk is om hem daarbij te helpen. Daarnaast wil ze geld ophalen voor nieuwe behandelingen van rugblessures.

Wie genoten heeft van de muziek van Silly Wizard en/of van de sololiedjes van Andy M Stewart kan nu iets terugdoen om de kwaliteit van zijn bestaan te verbeteren. Lees de volledige oproep (en hoe je kunt doneren) via deze link:
http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/help-andy-m-get-mobile-/318806#.VQALidDi9JY.facebook.