Onder het motto Geef bloed, krijg platen werken jeugdhuis _plek, het Rode Kruis en Gentse platenwinkels samen voor meer bloedinzameling. Elke vrijdagavond in maart 2017 kan men terecht op de Kammerstraat 10 in Gent (B), het is ook mogelijk om een plaat mee te nemen zonder bloed te doneren, in dat geval geef je een vrijwillige bijdrage die in zijn geheel naar het Rode Kruis en Bloedserieus gaat. De avonden worden opgeluisterd met live muziek.

In maart is er een nieuwe Bloedserieus bloedinzamelactie van het Rode Kruis, waarbij studenten aangemoedigd worden om bloed te doneren. Om mee op het belang van bloeddonatie te drukken en het wat dichter bij de leefwereld van jongeren te brengen, besloot jeugdhuis _plek, in samenwerking met het Rode Kruis, Bloedserieus en enkele lokale platenwinkels, het jeugdhuis een maand lang om te bouwen tot een platenwinkel met wel erg bijzondere ruilhandel: bloed voor platen.

Elke vrijdagavond in maart kan men terecht op de Kammerstraat 10 te Gent voor platen_plek. Bloeddonoren kunnen snuisteren door de vele gratis platen die _plek van Music Mania, Consouling Store en Vynilla Record Store kreeg voor deze actie. Ook gewone bezoekers kunnen een plaat krijgen, maar betalen daarvoor een vrijwillige bijdrage die integraal naar het Rode Kruis en Bloedserieus gaat. Tenslotte staat er elke vrijdag een andere muziekact geprogrammeerd,  deze bouwt zijn set op met platen die in _plek te geef staan.

Met platen_plek wil jeugdhuis _plek bijdragen aan de bewustwording bij jongeren van het belang van bloeddonatie. Ook wil _plek via deze weg laten zien dat jeugdhuizen de mogelijkheid hebben om niet-voordehandliggende partnerschappen aan te gaan en op deze manier unieke concepten naar voor te schuiven.