In 2021 zal er geen Music Meeting plaatsvinden in Nijmegen, maar het Pinksterweekend staat wel in het teken van de lancering, op 22 mei, van een nieuw online muziekkanaal: Music Meeting All Ears biedt vernieuwende en verdiepende muziek programmering online, met de nadruk op de muzikale identiteit van de makers, en op hun culturen en verhalen.

Het traditionele Music Meeting Festival Pinksterweekend in Nijmegen staat dit jaar in het teken van de lancering van een nieuw online muziekkanaal: Music Meeting All Ears. In plaats van een driedaags festival – dat nu niet door kan gaan vanwege corona – presenteert Music Meeting een digitale ontmoetingsplek vol vernieuwende en verdiepende muziekprogrammering. Dit nieuwe muziekkanaal is volledig gecureerd en is er voor iedereen die muziek in zijn volle context wil ervaren. De lancering van Music Meeting All Ears staat gepland op zaterdag 22 mei 2021.
 
365 dagen avontuurlijke muziek ontdekken vanuit een algoritmevrije benadering
Met Music Meeting All Ears zet de festivalorganisatie in op een blijvend online muziekkanaal, waar liefhebbers van avontuurlijke muziek 365 dagen per jaar muziek en achtergronden kunnen ontdekken. Niet algoritmes, maar de programmeurs van Music Meeting nemen de bezoekers mee op sleeptouw aan de hand van unieke content, bestaande uit intieme muzieksessies, podcasts, artiestenportretten, concertregistraties, archiefmateriaal en playlists, voor iedereen vrij toegankelijk. Ook als de coronacrisis achter rug is, blijft Music Meeting All Ears jaarrond smaakmaker voor nieuwe muziek en het jaarlijkse Music Meeting Festival.
 
Focus op jonge makers en nieuwe projecten
De festivalorganisatie grijpt dit tweede coronajaar aan om zich te focussen op jonge makers. Dit doet zij door nieuwe producties te initiëren met getalenteerde artiesten die in Nederland nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Musici met een sterke muzikale identiteit en een genre-overschrijdend geluid. Het merendeel van deze musici is woonachtig in Nederland en kent een verscheidenheid aan culturele achtergronden. De eerste namen die op Music Meeting All Ears worden gepresenteerd zijn inmiddels bevestigd: Fuensanta Méndez (Mexico/NL) zang en bas, Ruven Ruppik (Duitsland) percussie, Nawras Altaky (Syrië/NL) ud en zang, Mariá Portugal (Brazilië) drums en zang en Yoràn Vroom (NL) drums. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.
 
Net als op Music Meeting Festival, willen we op Music Meeting All Ears het publiek uitnodigen om muziek van hoogwaardige kwaliteit te ontdekken en kennis te maken met fantastische artiesten. We besteden veel aandacht aan het verhaal achter de muziek. We geloven erin dat de diepere beleving van muziek samen met de context mensen inspireert om buiten hun muzikale comfortzone te luisteren” - Sophie Blussé (zakelijk leider) | Maite Hontelé (artistiek leider)
 
Over Music Meeting Festival
Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen traditioneel drie dagen lang, met meer dan dertig concerten, in het teken van muzikale ontmoetingen. Music Meeting Festival presenteert niet één genre muziek, maar programmeert zeer breed, van nieuwe coproducties van opvallende jazzmusici, de nieuwste salsa uit Cuba tot Aziatische avant-garde.
 
In 2021 vindt Music Meeting Festival niet plaats. De organisatie hoopt in het najaar een serie live concerten in Nijmegen en omgeving te presenteren als de coronamaatregelen het toelaten. De eerstvolgende editie van Music Meeting Festival staat gepland op 4-6 juni 2022.
 
Voor meer informatie: www.musicmeeting.nl