Hoewel Sido Martens in 2019 al had besloten om te stoppen met het uitbrengen van fysieke albums, verschenen vervolgens toch nog Koester (2020) en De Zwaarte (2021). Want ja, muziekmaken zit hem in het bloed. En er schijnt nog iets in het vat te zitten dit jaar, maar dan gooit hij het over een andere boeg, met het steunfonds Martens’ Maniakale Muzikale Moetjes (M&M&M&M). Voor €25,- euro per jaar kun je je inschrijven en dan volgt er exclusief voor donateurs jaarlijks een nieuw album plus presentatie.

Sido Martens stuurde een bericht rond onder de titel De Wet van RUI:

Een marketingfeit is dat schaarste verkoopt. Als er van een product weinig is, stijgt de prijs. Dat heeft alles met psychologie te maken. Maak iets exclusief, dan prikkel je mensen omdat ze wellicht bang zijn iets te missen of achter het net te vissen. Dus ja, als je zoals Sido Martens elk jaar wel met een cd of soms een boek of soms beide komt moet je als Sido Martens zijnde niet verbaasd opkijken wanneer je blijft zitten met te veel volle dozen omdat je jezelf gewoon uit de markt prijst. Overdaad schaadt. En dat ondanks het feit dat zijn oplages 100 tot hoogstens 250 stuks bedragen.

Hoeveel Sido Martens kan een mens verdragen. Dilemma’s die de wurgende onzekerheid van de artiest voeden. Bij wijze van dan. Vandaar en daarom tappen uit een nieuw vat.

Sido Martens voldoet na eigen onderzoek niet meer aan de Wet van RUI (Relevantie, Urgentie & Importantie), dat betekent ook dat het niet zinvol is – eerder frustrerend – te proberen ergens een teennagel aan de grond te krijgen. Zijn attentiewaarde is aan serieuze inflatie onderhevig, opererend als hij doet in muzikale rafelranden. Al in 2019 kwam hij tot dezelfde conclusie maar wuifde die, tegen beter weten in, weg en ging toch door. Stel dat Martens in weerwil van zijn eigenwijze karakter, wel een accountant, dan wel manager, carrièreplanner, trendwatcher, personal assistent of gewoon een kritische vriend zou hebben gehad, dan stond er al lang en breed een dikke punt achter. Maar het is nooit te laat om te stoppen, wel te vroeg om te herbeginnen, maar allee. Muziek maken blijft Martens echt wel doen. Echter niet vanzelfsprekend om te worden uitgebracht. Er bestaat de mogelijkheid dat er jaarlijks toch iets van zijn hand verschijnt. Daartoe is er een steunfonds opgericht Martens’ Maniakale Muzikale Moetjes (M&M&M&M). Voor 25 euro per jaar kan je daar lid van worden. Bij minimaal 60 aanmeldingen komt er dan jaarlijks een cd met nieuw werk exclusief voor deze donateurs met een gouden hart, inclusief exclusieve presentatie.

Dank aan een ieder die mij op wat voor manier dan ook heeft gesteund.

Aanmelden en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..