Nekka-wedstrijd gewonnen door hiphoppers de Nihilisten

De finale van de Nekka-talentenwedstrijd is zaterdag in de Ancienne Belgique gewonnen door de Nihilisten, jonge hiphoppers uit Middelkerke. Met name het improvisatievermogen frontman Gwen gaf voor de jury de doorslag. De Nihilisten is een duo met "Don" als producer. Los van de nekka-wedstrijd brengt het duo binnen enkele weken hun eerste full-CD uit. De tweede plaats was voor het cabaretduo Manmanman.

Met de Nekka-wedstrijd wil de Stichting Vlaamse Creatie de nieuwe Nederlandstalige muziek kansen geven en jonge groepen en artiesten aanmoedigen om in hun moerstaal te zingen. Na pre-selecties, selecties en een halve finale kampten zes groepen voor de eerste plaats en een podium op de Nekka-Nacht 2004 waar Kommil Foo de centrale gast is.

"Lenny & de Wespen" een zevenkoppige groep uit Leuven met kleinkunstgerichte Nederlandstalige muziek won de "publieksprijs" en de prijs van de "vzw Onder de draak" waardoor ze volgend jaar mogen optreden tijdens de Gentse Feesten. Verder stonden in deze finale ook nog: "Arcanum" (pop), "De Meester & Contsoorten" (luisterlied) en "Fliet Zorro" (a capella).

De winnaar van de vorige editie 'Yevgueni' heeft een platencontract getekend bij het label Petrol (Flip Kowlier) en zit momenteel in de studio aan een eerste full-cd te werken. De nr 2 van toen, 'Sois Belle,' tekende na de Nekka-wedstrijd een contract bij Parsifal en heeft twee weken geleden zijn eerste cd uitgebracht (zie onze rubriek cd-recensies).
zie ook www.nekka.be