Muzac en Tantra begeleiders Folkbal in Eindhoven

De Folkbals die vanaf komende maand elke voorlaatste donderdag in café Wilhelmina in Eindhoven worden gehouden krijgen steeds meer vorm. De data liggen vast, de lokatie en dan nu de eerste namen van de begeleiders. Op donderdag 22 januari komt Muzac uit Limburg, op donderdag 19 februari Tantra uit Belgie. Wie op de eerste avond de begeleiding verzorgt wordt nog deze week beslist.
De site van Folkwoods (www.folkwoods.nl), het festival dat ook de organisatie van de Folkbals doet, is tijdelijk uit de lucht. Via www.folkwoods.com zijn ze wel te bekijken. Folkwoods hoopt voor 1 december alles weer op de rit te hebben. Ook www.folkbal.nl is voorlopig alleen via www.folkwoods.com te bereiken! Mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Brabant discussieert over ontbreken van officieel volkslied

De nieuwe commissaris van de koningin in Brabant, Hanja May Weggen geloofde haar oren niet toen ze bij haar aanstelling van een journalist vernam dat de provincie Noord-Brabant nog geen officiëel; volkslied kent. Haar verontwaardiging werd breed uitgemeten op de Regionale Omroep Brabant. Nu is die omroep in samenwerking met het Brabants Dagblad een actie begonnen om alsnog tot zo'n volkslied te komen. Dat leidt tot snel in elkaar geflanste songs door ervaren grijze Brabanders als Pierre Kartner (Vader Abraham), een hoop ingezonden brieven in de kranten, een discussie!? in het tv programma Kopspijkers etc. Nu is ook op het prikbord van de site van OudeMuziekBrabant een discussie ontbrand. Kijk eens op Op de site van Oude Muziek Brabant.

Bob Dylan twee keer in album top 10 aller tijden

Bob Dylan heeft twee albums in de toptien van een een lijst van 500 beste rockalbums die het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone samenstelde. "Highway 61 revisited" vinden we terug op vier en "Blonde on blonde" op negen. "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band" van The Beatles werd uitgeroepen tot het beste album ooit. The Beatles staan vier keer in de toptien. "Revolver" staat op drie, "Rubber soul" op vijf en "The white album" op tien. Op twee staat "Pet Sounds" van The Beach Boys. De Rolling Stones staan met "Exile on Main Street" op zeven.