Bezoek benefietconcertreeks LUIDKEELS tegen KANKER

De Belgische folkrockers van Wild Turkey wezen ons er al op, maar nu hebben we het volledige overzicht van de serie benefietconcerten voor de Nederlands Kankerbestrijding/KWF (met dank aan Sjak Janssen). Steun de Ned. Kankerbestrijding/KWF en bezoek de volgende benefietconcerten:
· 21 november Eindhoven - Effenaar Wild Turkey (Be) / Vals Licht VanKatoen / Band Zonder Banaan
· 01 december Breda - Mezz Cape Canaveral / Vals Licht Rosemary's Sons / Krezip
· 12 december Den Haag - Paard van Troje Aemen / Vals Licht F33L3R / Within Temptation
· 14 december Utrecht - Tivoli One in a Million / Vals Licht Racoon / Green Lizard

zie ook www.valslicht.nl

3-cd van 15-jarig Kommil Foo + centrale act Nekka-Nacht

Kommil Foo overtuigt al 15 jaar met een humoristische, maar vooral ook muzikaal interessante podium-act. Nu is daar een 3-cd over verschenen: Het Beste Live (LC Music). En ter ere van hun 15de verjaardag vormen de twee Vlaamse broers de centrale act op de Nekka-Nacht op 23 april volgend jaar.
In het Antwerps Sportpaleis ontvangen broers Raf en Mich Walschaerts onder andere De Nieuwe Snaar, Els De Schepper en Kris De Bruyne. Kommil Foo speelde al 3 keer op Nekka-Nacht. Dat was ook vorig jaar het geval, toen De Nieuwe Snaar de centrale gast was.
Tijdens Nekka-Nacht 2004 zal Kommil Foo zelf zijn gasten muzikaal aankondigen. Dat gebeurt vanuit een bed in een huiskamer op het podium. Het duo wordt begeleid door een tienkoppige band en zingt unieke duetten met de gasten.

3-cd
Vanwege haar 15 jarig bestaan bracht de groep onlangs een carrière-overzicht uit op een 3-cd. Honderdzestien minuten Kommil Foo onder de titel Het Beste Live. Op de site www.nvfolk.tk lazen we een recensie van de hand van Stijn Vandenberghe (ook Bourdonske). Hier enkele citaten:

…Er werd een heuse achtkoppige gastmuzikantenclan bijgehaald om van deze live CD een galavoorstelling te maken. We bemerken oa een Rony Verbiest op accordeon en een Mario Vermandel op contrabas. De sfeerzetter is echter de electrische gitaren van Laatste Showbandgitarist Chris Peeters...

…de in de loop der jaren wat meer op de achtergrond en gitaarspelende figuur Raf gaat toch met de hoofdprijs weglopen. Vele meesterwerkjes zijn eigenlijk rustmomenten in de gekdoenerij van broer Mich. Op deze verzamelaar zijn de hoogtepunten dan ook in deze muzikale rustpuntjes te vinden…

…deze CD trilogie bevat enkel muzikale hoogtepunten, geen cabaret. Dat wordt bewaard voor op de DVD…

…Echte pure folk kunnen we het niet noemen maar toch op zijn minst rootsgerichte kleinkunst of singersongwriting. Wat we missen op deze verzamelaar is het feit dat er geen Leve KOMMIL FOO in hun carrièreoverzicht staat en ook geen enkele link naar de doorbraakmomenten tijdens de programmareeksen met Marc Uyterhoeven…