Billy Bragg met Steve Earle in 't geweer tegen Bush

Billy Bragg, de engelse punkfolky singer-songwriter start een protesttournee tegen president Bush en diens mogelijke herverkiezing volgend jaar. Onder het motto Tell Us The Truth begint de tournee morgen, za 15/11 in Wisconsin. Aan het protest werken o.a. ook mee Steve Earle en Tom Morello. Tijdens de tournee gaan ze het publiek onformeren over de vrije wereldhandel en de oorlog in Irak.

Louis Peter Grijp neemt jubileum-cd SVN in ontvangst

De Stichting Volksmuziek Nederland afgelopen zaterdag haar 25-jarig bestaan gevierd. Louis Peter Grijp van het Meertensinstituut, waar o.m. het Volksliedarchief gevestigd is, nam de 'eerste jubileum-cd' in ontvangst uit handen van de voorzitter van de SVN, Peter Koene. Grijp is bijzonder hooglereaar Nederlandse Liedcultuur en muzikaal leider van Camerata Trajectina ('oude muziek van de Lage Landen').

Stichting Volksmuziek Nederland vierde haar 25-jarig jubileum met een feestelijke workshopdag in Zeist, slechts enkele kilometers van jeugdherberg Rhijnauwen, waar het ooit allemaal begon. Er waren een tiental workshops waaraan ruim 130 cursisten deelnamen. Bovendien waren er concerten door Amerant en Parne Gadje.

Het officiële huldigings programma-onderdeel 's middags werd nog eens bijgewoond door een dertigtal extra genodigden/concertbezoekers. Daaronder vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, Unisono, docenten en bestuursleden van het eerste uur.

Bron de site van de SVN: www.volksmuziek.nl