013 viert 5-jarig jubileum met tal van concerten

Het Tilburgse popcentrum 013 (drie zalen met een totale capaciteit van 3000 mensen) bestaat deze maand vijf jaar. Het viert dat met een groot aantal concerten, een open dag en een speciale krant die in Tilburg en omgeving huis-aan-huis wordt verspreid.
In 013 zijn jaarlijks 475 optredens. Er komen 275.000 mensen langs de kassa. Directeur Van Hove gaat nieuwe dingen doen in het centrum, hoewel 013 zijn plaats heeft gevonden in het Nederlandse poplandschap. ,,Mensen hebben veel meer te kiezen. Ze kunnen niet alleen naar ons, maar ook naar de bioscoop of naar de kroeg. We moeten dus andere dingen verzinnen.'' Van Hove denkt aan samenwerking met musea en theaters in de stad.

Jubileumprogramma:
Woensdag 12/11 trapt de Belgische maffe big band El Tatoo del Tigre de festiviteiten af. Donderdag 13/11 is er een concert van John Hiatt. Vrijdag 14/11 is er een jubileumparty met een aantal dj's. De Tilburgse band Krezip begint zaterdag 15/11 zijn akoestische tour in 013. Tevens is er die zaterdag open huis waarbi het backstage gedeelte ook bekeken kan worden. Zondag 16/11 is er het jubileumfestival met maar liefst vijftien bands en dat voor slechts 5 euro toegang. De laatste twee bands van dit festival zijn Roy Paci & Aretuska en The Gathering.

Mark Knopfler na motorongeluk weer live op het podium

Mark Knopfler die de laatste jaren meer de roots-kant opzoekt, treedt a.s. woensdag weer voor het eerst voor een groot publiek op sinds hij in maart van dit jaar na een motorfietsongeluk zijn zomertournee moest annuleren. De ex-frontman van Dire Straits is toegevoegd aan de affiche van het concert met Bill Wyman's Rhythm Kings in de Londense Royal Albert Hall, evenals Peter Frampton en Chris Rea.
Knopfler werkt intussen aan een nieuw solo-album dat over een jaar uitkomt. Onlangs was Knopfler te gast bij Jools Holland. Het interview wordt uitgezonden op maandag 24 november om 22 uur op BBC Radio 2.

Twarres neemt afscheid waar het ooit begon

Twarres neemt op 21 december afscheid van de fans met een concert in Wergea, de thuishaven van Mirjam en Johan. In september maakte het duo bekend dat 1 januari 2004 het eindpunt zou zijn voor Twarres. Het afscheidsconcert wordt gespeeld in de oude zuivelfabriek waar het ooit allemaal begon. Mirjam en Johan blijven muziek maken, zij werkt aan een solo-album, hij wil de theaterwereld in.