The Songwriter Circle naar Nederland

In november komen vier Amerikaanse singer-songwriters deze kant op. Het gaat om Lynn Miles, Ray Wylie Hubbard, Slaïd Cleaves en Larry John McNally. Zij touren gezamenlijk langs theaters in Europa als The Songwriter Circle. Het viertal treedt 'in the round' op waarbij de artiesten om de beurt een nummer voor hun rekening nemen.

In Nederland staan ondermeer een concert in Vredenburg Utrecht op het programma (zo 23/11) en een radiosessie bij de BRTO in Bergen op Zoom, waarbij ook dvd-opnamen worden gemaakt (ma 24/11).

Slaid Cleaves bracht twee jaar achter elkaar tijdens Blue Highways de grote zaal van Vredenburg in vervoering, en liet eerder al horen dat hij als soloartiest uitermate goed tot zijn recht komt. Lynn Miles blijft dat dromerige meisje dat haar weg maar niet lijkt te kunnen vinden in de grote boze wereld, en gelukkig in haar muziek troost vindt. Ray Wylie Hubbard is een verhalenverteller pur sang, en Larry John McNally weet zijn weemoed prachtig te vertolken met zijn warme stem en zijn dito gitaarspel.