Samenwerking Indiase componist A.R. Rahman en Värrtinä

De populaire Indiase componist A R Rahman en de Finse folkgroep Värttinä gaan samen de muziek schrijven voor de theaterversie van 'Lord of the Rings', die in het voorjaar van 2005 in Londen's West End in premiere gaat. Niet geheel toevallig valt die premiere samen met de 50e verjaardag van de publicatie van Tolkien's trilogie. Rahman heeft de soundtracks voor meer dan 50 Bollywood-films geschreven en ruim 100 miljoen albums verkocht. Een mooie kans voor Värttinä om met deze componist te kunnen werken voor een dergelijk project!

Boombal in Gent barst fantastisch uit zijn voegen!

Op de site van DJ.Jak kwamen we in het interactieve folkforum een verslagje tegen dat Klesie schreef over het laatste Boombal in De Centrale in Gent. Het Boombal is zo populair geworden - er waren op een gewone dinsdagavond 400 bezoekers - dat overwogen wordt naar een grotere zaal in De Centrale te verhuizen. Volgens Klesie wordt er zelfs gedacht over De Handelsbeurs in Gent. Prachtig dit succes voor Wim Claeys cs. Klesie's slotopmerking is ons uit het hart gegrepen: "Boombal heeft succes bij de jeugd en dat is een verademing. Het succes heeft daarbij nog lang niet bij zijn hoogtepunt bereikt, dat belooft!"
Over de muziek vertelt Klesie het volgende:
Embrun deed wat van hen verwacht werd: bevestigen dat ze een bijzonder goede balgroep zijn. Het geluid was jammer genoeg niet hét van hét, voornamelijk door de grote opkomst. Het bal achteraf, de zogenaamde jam-sessie, was zeer goed, alleen jammer dat niet iedereen met een instrument het podium opdurft om samen met Wouter Vandenabeele en Tom Theuns te spelen, het was nochtans de bedoeling. Niet dat ze alleen stonden hoor (zelfs Marc Bekaert deed mee). Er werd gedanst tot de laatste minuut (het was veel te vroeg gedaan), sommigen bleven zelfs dansen zonder muziek (hoe doen ze het)….