Christy Moore mogelijk weer naar Nederland

Uit betrouwbare bron vernemen wij dat er een kans is dat Christy Moore na jaren van gedwongen afwezigheid, weer deze kant op komt. Vanwege gezondheidsproblemen is deze beroemde Ierse zanger/gitarist gedurende een aantal jaren terughoudend geweest met live-concerten.
Christy Moore speelde in legendarische bands als Planxty en Moving Hearts, maar kende zijn grootste successen solo. Hartproblemen spelen hem sinds een aantal jaren parten.
Nu en dan staat hij op het podium in eigen land en bij hoge uitzondering wil hij nog wel eens de Ierse zee oversteken naar Engeland. Die concerten verlopen voor dit Ierse fenomeen probleemloos. Hij treedt dan ondermeer op met Donal Lunny en Declan Sinnot aan zijn zijde, met wie hij vorig jaar ook een cd opnam.
Nu schijnt Christy Moore niet meer geheel afkerig te zijn van een tripje door Nederland. Maar Moore zou dan het aantal concerten willen beperken tot hooguit 3 á 4. Er zijn nog geen concrete plannen, maar een concertorganisator beziet de mogelijkheid.

Klachten over BUMA naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.