At the close of every day op tournee met 16 Horsepower

At the close of every day - de Nederlandse groep die vanavond te zien is tijdens het Volkoren-festijn in Hedon in Zwolle - zal samen met 16 Horsepower door Europa touren. Dit zal zijn van 31 oktober tot en met 17 november. De tournee omvat 13 concerten en voert langs Engeland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Er is ook één concert in Nederland (11/11 De Harmonie Leewarden) en één in België (12/11 AB Brussel).

Afgelopen jaar mocht At the close of every day al 4 voorstellingen (in Nederland, België, Denemarken en Zweden) openen voor 'Wovenhand' (een project van David Eugene Edwards van 16 Horsepower). Dit beviel zo goed dat er nu een hele Europese tour samen met 16 horsepower gepland staat.

Afgelopen zomer heeft At the close of every day haar nieuwe ep 'If you spoke to me' uitgebracht (op cd en 10"), en op 28 oktober zal hun zeer goed ontvangen debuut 'Zalig zijn de armen van geest' opnieuw uitgebracht worden. Over dit album is al heel veel gezegd en het is inmiddels door de nationale en internationale pers bejubeld:
OOR: 'Stemmigheid troef op dit debuut vol verstilde klanken, trage murmelzang en zware emoties, de wonderschone klanken van ATCOED staan behoorlijk op zichzelf en roepen soms dezelfde emotionele reacties op als de muziek van 'Low', 'Mogwai', 'Sparklehorse', 'Smog' en 'Pinback'. tijdloos, donker, warm en wars van de drukte van alledag. Prachtige poëtische teksten van Eggersman.'
Of gewoon: 'godsgruwelijk mooi', aldus de VPRO-gids.
De cd was in de Benelux eerder uitgebracht door Blue Sub Records en inmiddels zo goed als uitverkocht. Nu wordt het album op de aanhoudende vraag (ook vanuit de winkels) opnieuw uitgebracht door VOLKOREN. 'Zalig zijn de armen van geest' is inmiddels uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en op 10" in noorwegen. Volgende maand zal de cd ook verschijnen in Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Begin volgend jaar zal hij in Noord-Amerika, Spanje, Portugal, Mexico, Chili en Argentinië verschijnen.

Voor meer info over ATCOED: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 06-24600116 (Jaïr Sagström) www.atthecloseofeveryday.comwww.VOLKOREN.com